+ Zene

Tavasszal jön a Balaton Method-film

balaton method

A dokumentumfilm a kezdetektől kísérleti mű: ez az első magyar film, amely közösségi finanszírozás bevonásával valósul meg.

Keresés a weben

Jövő tavasszal kerül a mozikba Szimler Bálint és Rév Marcell Balaton Method című zenés dokumentumfilmje, amelynek forgatása október elejéig tart – tájékoztatta az MTI-t csütörtökön Osváth Gábor producer. Akárcsak korábbi Kodály Method-videóikkal, a rendező Szimler Bálint és az operatőr Rév Marcell a Balaton Methoddal is arra vállalkozik, hogy magyar zenészek részvételével hozzon létre különleges hangzású és világú zenei produkciókat. Ezúttal azonban az alkotók egészestés dokumentumfilmet készítenek a Balatonnál. A videók azért is különlegesek, mert élő zenei felvétellel, egysnittes beállításokban születnek.

A filmben, amelynek forgatása már tart, és október elején fejeződik be, több mint 20 magyar zenekar és több száz zenész vesz részt, mindannyian teljesen ingyen. Mások mellett a Supernem, a Soerii & Poolek, Akkezdet Phiai, Lovasi András, Jónás Vera, Sena, a Punnany Massif, valamint az idén a Deezer nemzetközi tehetségkutatóját megnyerő Middlemist Red is szerepel. A Boddah, a Filmpartners és a VisionTeam gyártási együttműködésében megvalósuló dokumentumfilm kezdetektől kísérleti mű: ez az első magyar film, amely közösségi finanszírozás bevonásával valósul meg. Szimlerék tavasszal gyűjtöttek össze közel hárommillió forintot ismerősök, Kodály Method-rajongók és lelkes ismeretlen mecénások segítségével az Indiegogo-oldalon, azóta pedig szponzorok bevonásával tudták növelni az összeget. A produkció jövő tavasszal debütál a mozikban, de forgalmazása sem ígérkezik szokásosnak: országszerte “turnéznak” majd, és a vetítések után néhány, a filmben szereplő zenekar is fel fog lépni.

(A cikk egy MTI-hír szerkesztett változata.)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top