+ Irodalom

Idén is lesz Olvasás éjszakája

olvasás éjszakája

Az Olvasás Éjszakája című rendezvényen összecsapnak majd az írók és a DJ-k.

Könyvbemutatók, irodalmi játékok és zenés programok is várják az érdeklődőket október 18-án az Olvasás éjszakáján, amelyet második alkalommal rendeznek meg számos helyszínen Budapesten és vidéken. Az idei olvasásnépszerűsítő rendezvénynek négy kiemelt helyszíne lesz a fővárosban: az Akvárium Klub mellett az Alexandra Könyvesház, a Libri Mammut könyváruház és a Líra Fókusz Könyváruház kínál kötetlen, zenés és interaktív programokat – mondta el a szervező Supka Géza Alapítvány elnöke a rendezvényt bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón.

A kiemelt helyszíneken a könyvbemutatók, dedikálások és beszélgetések mellett divatbemutató, írók és DJ-k párbaja, mesélés és sütisütés, szabadulós játékok és kiállítások is színesítik a programkínálatot. A Líra Fókusz Könyváruházában találkozhatunk többek közt Dragomán Györggyel és Kolozsi Lászlóval,  a Hátsó Kapuban (Dohány utca 13.) bárki bemutathatja saját kötetét, várják a jelentkezőket és lesz Könyvre éhezők viadala is egyéb programok mellett.

A Bookline Astorián található boltjában többek között Lackfi János új kötetének és Kőrösi Zoltán Szívlekvár című regényének bemutatója lesz, az Oktogonon Szatmári Ferenc Főzelékes Feri című könyvét ismerhetik meg az olvasók, míg a Mazel Tovban este írók és DJ-k párbaja várja a nézőket.

Az Akváriumban közösségi e-könyv-írásra várja az érdeklődőket Ungvári Tamás és Kelecsényi László, valamint a Scolar Kiadó szerzőivel – köztük Karafiáth Orsolyával, Gerlóczy Mártonnal és Méhes Károllyal – hallhat beszélgetést a közönség. Az Örkény István Könyvesboltban a látogatók Müller Péter íróval beszélgethetnek új kötetéről, majd az Omega együttes tagja, Mihály Tamás zeneszerző ismerteti a zenekarról írt könyvét. A rendezvényhez csatlakozott még többek között a budapesti Írók Boltja, vidéken a váci Lyra Könyvesbolt, a soproni Cédrus Könyvkereskedés és a nyíregyházi ILS Bookshop.

(A cikk egy MTI-hír szerkesztett változata.)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top