+ Irodalom

Freud összes írása elérhető lesz a neten

freud

Elsőként az Abraham Arden Brillnek írt levelek, a Gondolatok háború és halál idejére és a Szakvélemény a háborús neurózisok elektromos kezeléséről című írásai válnak elérhetővé.

Sigmund Freud (1856-1939), a pszichoanalízis megteremtője halálának 75. évfordulója alkalmából először válik összes írása elérhetővé az interneten.

Mindeddig nem létezett átfogó gyűjtemény Freud életművéből – ezt a hiányt pótolja a Bécsi Pszichoanalitikus Egyesület és a Bécsi Pszichoanalitikus Akadémia kezdeményezése. Az írások a www.freud-edition.net internetes oldalon válnak fokozatosan hozzáférhetővé a tervek szerint.

A cél egy tudományos szempontból kifogástalan és korrekt gyűjtemény létrehozása. Eddig nem létezett olyan, a történelmi és szövegkritikai feltételeknek megfelelő gyűjtemény, amely nemcsak a publikált írásokat és korai műveit, hanem Freud kéziratait és teljes levelezését is tartalmazta volna – áll a Bécsi Pszichoanalitikus Egyesület közleményében.

A honlapon már olvasható Freud eredeti leveleinek egy része, a következőkben elsőként pedig az Abraham Arden Brillnek írt levelek, a Gondolatok háború és halál idejére és a Szakvélemény a háborús neurózisok elektromos kezeléséről című írásai válnak elérhetővé.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top