+ Jegyzet

Rendőrt fotóztam, megfenyegetett

fotóztam

Az utolsó éjszaka kimentem a borfesztiválra, hogy megnézzem, milyen az utolsó éjszaka. Feledhetetlen volt.

Az utolsó éjszaka kimentem a borfesztiválra, hogy megnézzem, milyen az utolsó éjszaka. Feledhetetlen volt.

A többnapos részegség csodákra képes. Felnőtt férfi tátott szájjal állt a NASA feliratú hinta mellett, és hosszú percekig bámulta a csillogást, és látszott a szemében, hogy fejben űrrepülést végez.

borfeszt (3)

Egy fickó félig előregörnyedve folyamatosan mekegett, és szólongatta a kecskéjét, szerette volna megfejni, jólesett volna a sokadnapos gyomornak a tej.

borfeszt (2)

Egy másik helyen épp kiöntötték a bográcsból a vizet az ott álldogáló férfi lábára. A víz másodpercekkel ezelőtt még forrásban volt. A férfi meg se moccant, csak másodpercekkel később akart elhessegetni egy szúnyogot a leöntött lábáról.

borfeszt (4)

Itt fotóztam annyi női bugyit és melltartót, amitől pironkodás nélkül fenyegetettség érzetem támadt, mintha tömeges vetkőzés áldozataira bukkantam volna.

borfeszt (5)

És hagytam is a francba az egészet, mert sötét volt, gondoltam, hogy nem jól sikerültek a fotók. De a végére maradt a lényeg: a szolgálati ruhában italozó rendőr. Gondoltam, ez lesz a királynő a fotósorozaton. Hátrébb húzódtam, és vaku nélkül kattintottam. Megvolt. Ám a rendőrnek mintha hetedik érzéke támadt volna, körülnézett, és megállt a tekintete a telefonom. Fölpattant, lecsapta a műanyagpoharat, és elindult felém. Hogy azonnal adjam oda a telefonomat. Nem adtam. Adjam oda. Nem adtam. De megígértem, itt helyben kitörlöm a képet. Megnyomtam néhány gombot, mire a rendőr megnyugodott. Visszasomfordált. Ha nem töröltem volna ki, most közzétehetném, milyen gyönyörűen tud piálni egy rendőr egyenruhában.

Merthogy mától fotózhatók a rendőrök.

4 hozzászólás

4 Comments

  1. tré-fi szerint:

    ÉN AZÉRT ÓVATOS LENNÉK:
    „Keddi keltezésű határozatának indoklásában az Ab kimondta: a nyilvános helyen készült, nem sértő, az érintett embert tárgyilagosan ábrázoló felvétel általában nyilvánosságra hozható engedély nélkül, ha az a közérdeklődésre számot tartó tudósításhoz, a jelenkor eseményeiről való szabad tájékoztatáshoz kötődik.”

  2. tsgkmr szerint:

    Hol volt ez a jó kis buli? 🙂

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top