+ Média

Húsz percben Magyarországról

magyarországról

Weiner Sennyey Tibor arra kérdez rá, hogy mit jelent itt és most élni? Mit jelent magyarnak lenni? Mi az élet értelme? Mi a boldogság? Miért nem vagyunk boldogok?

Mit jelent magyarnak lenni? Mi az élet értelme? Mi a boldogság? Miért nem vagyunk boldogok? Mi a frusztráció és mi köze van a frusztrációnak a korrupcióhoz? Hogyan kéne működnie a közösségnek és mi a szerepe az egyéni létnek?

Weiner Sennyey Tibort – költőt, írót, a DRÓT főszerkesztőjét – felkérték, hogy olvasson fel a budapesti Művelődési Szint nyitogató hetén az őszi napforduló estéjén, 2014 szeptember 23-án. A 20 perces felolvasást – melyben egy külön, erre az alkalomra írt esszé hangzott el – „streamelték”, vagyis élőben közvetítették a világhálón. A szöveg az „itt és most” kérdését, a szerző nevének és családjának jellegzetesen magyar hátterét, és magát a magyarságot vizsgálja. Arra kérdez rá, hogy mit jelent itt és most élni? Mit jelent magyarnak lenni? Mi az élet értelme? Mi a boldogság? Miért nem vagyunk boldogok? Mi a frusztráció és mi köze van a frusztrációnak a korrupcióhoz? Hogyan kéne működnie a közösségnek és mi a szerepe az egyéni létnek?

A következő, második „20 percben Magyarországról” élő, online közvetítése 2014. szeptember 30-án, 21:00-kor lesz. Témája Hamvas Béla öt meg nem tartott előadása a művészetről és vitája Lukács Györggyel. Hogyan érint minket ez a vita? Mennyire hat ki napjaink szellemi életére? Mi történt valójában? Mit mondott Tamás Gáspár Miklós erről a vitáról és mit mondott Heller Ágnes Hamvasról? Mi történt Lukács és Hamvas között? Mit is mondott Hamvas a most megjelent öt meg nem tartott előadásában? Ezekre a kérdésekre keressük a választ.

FB: https://www.facebook.com/events/863688030316238/?ref=ts&fref=ts

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top