+ Tudomány

Felfedezték a vezeték nélküli energiátvitelt

tesla

A két orosz kutató arra a következtetésre jutott, hogy a világhírű Nikola Tesla 1894-es számításai helyesek voltak.

A Moszkvai Fizikai és Technológiai Intézet két tudósa – akik egyben testvérek is -, Leonyid Plehanov és Szergej Plehanov szenzációs bejelentést tettek a minap. A kutatók öt évig tartó, 40 ezer dollárból elvégzett kutatásaik és kísérletezéseik során ugyanis arra a következtetésre jutottak, hogy a világhírű Nikola Tesla 1894-es számításai helyesek voltak.

Azaz a modern technológia által könnyedén megvalósítható a vezeték nélküli energiaátvitel úgy, hogy az „adó” és a „vevő” közötti kapcsolat során csak minimális lenne az energiaveszteség.Tesla (fizikailag és gyakorlatilag többszörösen bizonyított) elképzelése alapvetően abból állt, hogy az ionoszféra és a magnetoszféra töménytelen mennyiségű potenciális energiával rendelkezik, melynek értéke hozzávetőleg 3 milliárd kW, azaz 3 terrawatt.

Ezek szerint a Föld elektromágneses rezgéseinek további gerjesztésével, illetve a természetes Schumann frekvenciák amplitúdóját megnövelve, a Föld bármely pontján ingyen és könnyen kinyerhető lenne ez a villamos energia, hiszen bolygónk és az ionoszféra közötti űr hozzávetőleg 15000 mF.q kapacitású gömbkondenzátorként működik.

Tovább a cikk folytatására.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top