+ Film

Minden eddiginél több film-kezdemény a III. Magyar Forgatókönyv Börzére

Azokat a filmterveket fogják díjazni, amelyek közönségbarát, szórakoztató igénnyel készültek, ugyanakkor átélhető és érvényes üzenettel szólítják meg a mozinézőt.

Keresés a weben

Minden eddiginél több, 215 nevezés érkezett a III. Magyar Forgatókönyv Börzére, amelyet az október 13. és 19. között megrendezendő Magyar Filmhét kísérőprogramjaként tartanak.

A szeptember 18-i határidőre 215 forgatókönyv-kezdemény (másnéven treatment) érkezett be a Magyar Forgatókönyv Börzére. Azt a hat filmtervet, amely részt vehet a Magyar Filmhét kísérőprogramjaként megrendezendő úgynevezett pitch fórumon, 2014. október 5-ig választja ki az előzsűri.

A kiválasztott hat treatment alkotói október 16-án délután prezentálhatják ötletüket a magyar filmszakmának, rendezőknek és producereknek. A kiválasztott filmtervek alkotói az eseményt megelőző héten prezentációs felkészítésben részesülnek – olvasható a közleményben, amely kitér arra is, hogy a pitch fórumon szakmai zsűri választja ki a három legígéretesebb treatmentet. A nyertes filmtervek alkotói lehetőséget kapnak arra, hogy forgatókönyvüket a Magyar Nemzeti Filmalap fejlesztési rendszerében, szakmai és anyagi támogatásával dolgozzák ki.

A pályázaton kizárólag olyan filmtervek vehettek részt, amelyekkel alkotójuk korábban még nem pályázott a Magyar Nemzeti Filmalaphoz. A pályázaton való részvételnek nem volt feltétele a filmes szakmai előélet, így pályakezdők és amatőrök is benyújthatták filmötletüket.

A szervezők által felkért szakmai zsűri – Divinyi Réka forgatókönyvíró, a filmalap forgatókönyv-fejlesztési igazgatója, Taschler Andrea producer és Zomborácz Virág forgatókönyvíró-rendező – azokat a filmterveket fogja díjazni, amelyek közönségbarát, szórakoztató igénnyel készültek, ugyanakkor átélhető és érvényes üzenettel szólítják meg a mozinézőt – közölte a filmalap.

Az első Magyar Forgatókönyv Börzét 2008-ban tartották, a másodikra a 41. Magyar Filmszemle keretein belül, 2010-ben került sor. Ez utóbbira 42 nevezés érkezett.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top