+ Irodalom

Ezzel a levéllel robbantottak a Libri-Shopline Csoport könyvkiadói

könyvkiadói

A Libri-Shopline Csoport könyvkiadó tagcégei kiléptek a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesületéből.

Tisztelt Zentai Péter László Igazgató Úr,

Tisztelt MKKE Elnökség, Tisztelt Tagtársak!

 

A Libri-Shopline Csoport könyvkiadó tagcégeinek (Helikon Kiadó Kft., Libri Könyvkiadó Kft., Park Könyvkiadó Kft.) vezetői döntést hoztak, melynek értelmében ezúton tájékoztatjuk Önöket az Egyesülésből való kilépési szándékunkról.

Az MKKE tavaszi taggyűlésén már jeleztük: nem látjuk értelmét hosszabb távon a tagságunknak, amennyiben a vezetőség nem tartja szükségesnek, hogy érdemben változtasson a szervezet struktúráján, döntéshozatalainak előkészítésén, kommunikációján, valamint az elnökség összetételén.

Úgy gondoljuk, a jelen gazdasági környezetben, az aktuális piaci történések közepette bizonyos modellek hatékonyságukat vesztették.

Továbbra sem látjuk jelét, hogy jelentős változások elindítása a jelenlegi vezetés szándékában állna – sem annak, hogy ha állna is, ezek előkészítése során a mi szakmai tapasztalatainkból és piaci szemléletünkből fakadó javaslatainkat komolyabban fontolóra kívánják venni.

Épp ezek miatt mi sem érezzük, hogy jelenleg lényegi hasznunkat veszi az Egyesülés – ugyanakkor természetesen nagyra becsüljük minden jelenlegi és jövőbeni tagcég, minden kolléga szakmai munkáját, és őszintén bízunk abban, hogy a nagy hagyományú Egyesülés képes lesz idővel egyre eredményesebben képviselni a tagok, rajtuk keresztül pedig a könyves szakma alapvető érdekeit.

Kereskedő anyavállalatunk továbbra is az Egyesülés kötelékében marad. Rajta keresztül tudni fogunk minden olyan, számunkra üdvözölendő változásról, melyek hatására a jövőben esetleg megfontolhatjuk tagságunk újbóli kérelmezését.

Levelünket postai úton is küldjük, és kérjük továbbá, hogy ezt az e-mailt az Igazgató Úr szíveskedjen elküldeni az MKKE tagcégei vezetőinek.

Megértésüket köszönve,

Tisztelettel:

 

Halmos Ádám és Sárközy Bence

ügyvezető igazgatók

Libri Könyvkiadó Kft.

 

Szász Zsolt

ügyvezető igazgató

Helikon Kiadó Kft.

 

Rochlitz András

ügyvezető igazgató

Park Könyvkiadó Kft.

A levelet 2014.09.17-én küldték meg a MKKE-nek.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top