+ Média

Buddhista rádió indul Pesten – BUDDHA FM

buddhista

Szeptember 22-én reggel hatkor kezdi meg a műsor sugárzását Magyarország első buddhista rádiója.

Szeptember 22-én reggel hatkor kezdi meg a műsor sugárzását Magyarország első buddhista rádiója.

A műsorok alkotói a magyarországi buddhista közösségek, a Tan Kapuja Buddhista Egyház és Főiskola tagjai, tanítói, diákjai és az élet. Az ígéretes kezdeményezésről a buddhista rádiósok a Buddha FM készülőfélben lévő honlapján számolnak be:

A szándékunk az, hogy olyan rádióadót hozzunk létre, amely a Buddha tanításait minél sokszínűbben, számtalan nézőpontból tárja a hallgatók elé. Ezzel a tettünkkel is a szenvedés megszüntetéséhez vezető nemes nyolcrétű ösvényt szeretnénk járni, különös figyelmet szentelve az ösvény egyik fontos tagjának, a helyes beszédnek.
Így a rádióban kerüljük a hazug beszédet, a rágalmazást, tartózkodunk a durva beszédtől és a haszontalan fecsegéstől. Nem állítunk féligazságokat, vagy hazugságokat pusztán azért, hogy szórakoztassunk. Nem terjesztünk pletykákat, nem festünk hamis képet, nem keltjük mások rossz hírét. Nem beszélünk sokat feleslegesen csak azért, hogy a hallgatóink ne érezzék egyedül magukat. Tudjuk, hogy a beszédnek következményei vannak, még ha nem is annyira nyilvánvalóak, mint a tetteké. Nem szeretnénk egyike lenni azoknak a médiaeszközöknek, amelyek figyelemelterelő, üresen szórakoztató, a médiazajt felhangosító műsorokat produkálnak. Arra törekszünk, hogy a rádióban elhangzó szavak, hangok és zenék bölcsességet, békét, egyensúlyt sugározzanak és utat mutassanak a szenvedés megszűnéséhez.
Szándékunk igazmondással megszolgálni a hallgatók bizalmát, hogy a műsoraink a barátságot, összetartozást segítsék elő különféle közösségek, hallgatók és műsorkészítők között, tisztelve a nézőpontok sokféleségét. Szeretnénk a megfelelő időben, a tényekkel összhangban, a buddhista tanításokról és a hozzájuk kapcsolódó témákról beszélni legjobb tudásunk szerint, közvetítve vagy tolmácsolva megbízható és hiteles tanítók és mesterek szavait.
Szívesen fogadjuk a hallgatók leveleit bármilyen témában. Várjuk a műsorötleteket, kívánságokat, észrevételeket.

A Buddha FM rádió elérhetőségei

E-mail: radio@buddhafm.hu

Postacím: A Tan Kapuja Buddhista Egyház – Buddha FM rádió / 1098 Budapest, Börzsöny utca 11.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top