+ Film

Nem csak a Magyar Nemzetnél történnek leépítések

warner bros

Idén a stúdió több kasszasikere mellett néhány filmje – a Transzcendens, a Téli mese és A holnap határa – megbukott a mozipénztáraknál.

Dolgozói tíz százalékának, 900-1000 alkalmazottjának elbocsátását tervezi világszerte a Warner Bros. filmstúdió, hogy csökkentse költségeit – értesült a variety.com hollywoodi portál.

A stúdióhoz közel álló források szerint az elbocsátásokra október végén, november elején kerülhet sor. A stúdió illetékesei jelenleg még dolgoznak azon, hogy minél több munkahely megmaradhasson, de mindenképpen jelentős lesz a létszámleépítés.
“Sem pontos szám, sem százalék nincs a célkitűzések között. Ez költségvetési kérdés és nem létszámkérdés” – hangsúlyozta Dee Dee Myers, a Warner Bros. új vállalati kommunikációs elnökhelyettese.

Bennfentes információk szerint

a filmes és televíziós ágazatot érinti legkevésbé a leépítés, mivel a stúdió továbbra is a tartalom-előállításba akar befektetni, hogy növelje bevételeit. A legkomolyabb létszámcsökkentés a házimozis, marketing, terjesztési, adminisztrációs és egyéb, nem produkció-előállító részlegeknél lehet.
Kevin Tsujihara, a Warner Bros. elnök-vezérigazgatója az alkalmazottaknak küldött levelében azzal magyarázta a lépést, hogy mióta a vállalat élére került, annak jövőbeli fejlődése az elsődleges célja, ami megköveteli a költségek csökkentését és a források jobb felhasználását.

 Legutóbb 2009-ben voltak

elbocsátások a stúdiónál, amely akkor 800 munkavállalóját küldte el. Jelenleg mindegy 9 ezren dolgoznak a Warner Bros.-nál világszerte.
Idén a stúdió több kasszasikere mellett néhány filmje – a Transzcendens, a Téli mese és A holnap határa – megbukott a mozipénztáraknál. Ráadásul a Wachowski testvérek produkciója, a Jupiter felemelkedése sem készült el időben, így az eredetileg kitűzött júliusi bemutatót jövő februárra kellett tolni.
A költségek csökkentését elemzők szerint a Warner Bros. anyacégére, a Time Warnerre nehezedő súlyos piaci nyomás is indokolja.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top