Archív

Kalapács alatt a Szelíd motorosok egyetlen megmaradt choppere

motorosok

Az Amerika kapitány elnevezésű Harley-Davidsonhoz három, a jármű hitelességét igazoló dokumentum is jár.

Több mint egymillió dollárért is elkelhet egy októberi árverésen az a megrendelésre készült chopper, amelyen Peter Fonda ült az 1969-es Szelíd motorosok forgatásán – közölte a BBC News. A motort Michael Eisenberg kaliforniai üzletember kínálja eladásra. Eisenberg egykor társtulajdonosa volt Fondával és a kultfilmben ugyancsak szereplő Dennis Hopperrel egy étteremnek, amelyet a film világa ihletett. A Profiles in History kaliforniai aukciósház október 18-ra tűzte ki az árverést.

Az Amerika kapitány elnevezésű Harley-Davidsonhoz három, a jármű hitelességét igazoló dokumentum is jár.

motorosok

A csupa króm motornak előrenyúló első kereke és a hagyományosnál csaknem fél méterrel magasabb kormánya van, halfarkas kipufogó és amerikai zászlóval dekorált, csepp alakú benzintank teszi jellegzetessé megjelenését.

A film szükségleteire négy jármű készült el, de ezek közül a rendelkezésre álló adatok szerint csupán egy – a film végi ütközésben totálkárosra tört – maradt fenn, amelyet később Fonda a produkcióban kisebb szerepet játszó Dan Haggertynek ajándékozott, és ő rendbe hozta.

Az ikonikus motort 12 évig tekinthették meg az Iowa állambeli Országos Motorkerékpár-múzeum látogatói, mielőtt tavaly Eisenberg egy aukción megvásárolta Haggertytől.

Forrás: hirado.hu

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top