+ Média

A MOME hallgatói könyvtrailereket készítenek – nem is akármilyeneket

A művek közül idén is a kiadó munkatársai választották ki a tíz legjobban sikerültet, és most az olvasók, érdeklődők szavazhatják meg a legjobbat.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatói idén is készítettek trailereket az Európa Könyvkiadó köteteihez. A legjobb trailert ismét a közönség választhatja ki, de ezúttal a kiadó egy hivatalos díjátadón fogja elárulni, hogy ki nyerte a közönségszavazást.

2013 tavaszán Csáki Lászlónak, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tanárának kezdeményezésére indult el az együttműködés az egyetem és a kiadó között. Az akkori hallgatók tizenöt videót készítettek, amelyek közül tizet ismerhetett meg a nagyközönség. A szavazás két hétig tartott, és Szurdi Judit videója nyerte meg, amely Hal Vaughan Egy ágyban az ellenséggel című könyvéhez készült.

A kiadó és az egyetem munkatársai számára is egyértelmű volt, hogy az együttműködés folytatódik – sőt már a Média Design szak most elsőéves hallgatói is várták a lehetőséget, amikor kipróbálhatják magukat. Az együttműködés ebben az évben szorosabb volt, a hallgatók többször is találkoztak a kiadó munkatársával, prezentálták a tervet és szükség esetén a „megrendelő” megjegyzései szerint változtattak rajta. Ennek köszönhetően a könyvtrailerek elkészítése még pontosabban modellezte a megrendelő és az alkotó közös munkáját.

A művek közül idén is a kiadó munkatársai választották ki a tíz legjobban sikerültet, és most az olvasók, érdeklődők szavazhatják meg a legjobbat. A szavazás 2014. szeptember 21-ig tart, még be lehet csatlakozni.

A videók megnézhetők ezen a csatornán:

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top