+ Fotó

Moccan a múlt – Bizarr gifek történelmi fotókból

A Kongresszusi Könyvtár online archívumából csemegéző Weir már három éve bombázza az internet népét a háborús jeleneteket és történelmi portrékat sajátosan megreformáló alkotásaival.

A New York-i székhelyű GIF-zseni, Kevin Weir fekete-fehér történelmi képeket alakít át kissé sötét és félelmetes, de kétségkívül szórakoztató gifekké. A Kongresszusi Könyvtár online archívumából csemegéző Weir már három éve bombázza az internet népét a háborús jeleneteket és történelmi portrékat sajátosan megreformáló alkotásaival.

A művész világ életében a tudományos-fantasztikus művek nagy rajongója volt, így a gifek kompnálásakor a fekete humor mellett, elsősorban ezeknek hatásai érvényesülnek.

Már nem igazán tudom, honnan jött ez az egész fekete-fehér dolog, csak arra emlékszem, hogy egy barátom megmutatta nekem a Kongresszusi Könyvtár Flickr oldalát és azóta is ezeket a képeket babrálom.

Weir előszor a Photoshoppal veszi kezelésbe a képeket, majd ezután jön maga az effekt. Néha egy egy gif megbütykölése órákig tart, de előfordul hogy a folyamat napokat vesz igénybe.

A szórakoztatóan bizarr és abszurd kreációkat Weir kezdetben pusztán élvezetből, kizárólag a maga szórakoztatására csinálta, azonban a mulatságos gifekre hamar rábukott az internet népe is.
gifek

8 gifek

ghostly-historic-photography-gifs-kevin-weir-6 gifek

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top