+ Film

M1 mindenkiért, mindenki M1-ért… – A muskétások az M1-en

muskétások

Alexandre Dumas számtalan feldolgozást megért regényének hősei ezúttal a BBC látványos akciókkal teli, pazar kiállítású tévésorozatában lépnek elénk. Jönnek a muskétások!

Alexandre Dumas számtalan feldolgozást megért regényének hősei ezúttal a BBC látványos akciókkal teli, pazar kiállítású tévésorozatában lépnek elénk.

A Csehországban forgatott brit tévéfilmsorozat tíz epizódja a Dumas regényéből ismert szereplőket egy-egy vadonatúj kalandban engedi útjára, miközben köztük újszerűen bonyolult és árnyalt kapcsolatrendszert épít fel epizódról epizódra. A sorozat mesterien teremti meg az egyensúlyt az akció-, kaland- és vígjátékelemek közt, miközben megkapó helyszíneivel és aprólékosan kidolgozott jelmezeivel magával ragadja a nézőt.

A négy muskétás szerepét négy ifjú színész, Luke Pasqualino, Tom Burke, Howard Charles és Santiago Cabrera alakítják, míg a további állandó szerepekben olyan ismert arcok tűnnek fel, mint Peter Capaldi (Egy kis gubanc), Ryan Gage (A hobbit – Smaug pusztasága) és Hugo Speer (Alul semmi), az epizódok vendégsztárjai közt pedig olyanokat találunk, mint Jason Flemyng, JJ Feild, Tara Fitzgerald, Sean Pertwee és Vinnie Jones.

A muskétások első epizódjában Lajos király titkos levelét vivő muskétásnak nyoma veszett, ezért Treville kapitány a királyi testőrség legtalpraesettebb embereit küldi el az eset tisztázására. Richelieu bíboros azonban eközben politikai céljai érdekében alá akarja ásni a muskétások tekintélyét a király előtt. Míg a bíborost egy titokzatos és veszedelmes szépség, Milady segíti ármánykodásában, addig a muskétások csapatát egy újonnan Párizsba érkezett ifjú, D’Artagnan erősíti.

Állandó szereplők:

D’Artagnan – Luke Pasqualino – Varju Kálmán

Athos – Tom Burke – Horváth Illés

Porthos – Howard Charles – Pál András

Aramis – Santiago Cabrera – Szatory Dávid

Richelieu bíboros – Peter Capaldi –  Hirtling István

Lajos király – Ryan Gage – Kaszás Gergő

Treville – Hugo Speer – Epres Attila

Constance – Tamla Kari – Balsai Mónika

Anna királyné – Alexandra Dowling – Andrusko Marcella

Milady –   Maimie McCoy – Horváth Lili

 

Magyar szöveg: Csizmás Kata, Illés Judit

Szinkronrendező: Majoros Eszter

(Az MTVA sajtóközleménye alapján)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top