+ Építészet

Újra kinyit a Földalatti Vasúti Múzeum

Európa első földalattijának állít emléket az újra látogatható múzeum.

Keresés a weben

Keddtől ismét látogatható Budapesten a Deák téri Földalatti Vasúti Múzeum, ahol a kulturális örökség napjain állandó kiállítással és ingyenes belépéssel várják az érdeklődőket.

A Földalatti Vasúti Múzeum 1975-ben nyílt meg a Közlekedési Múzeum és a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) együttműködésében. A kiállítási térben a látogatók eredeti kisföldalatti alagútszakaszba léphetnek, amely a metróépítések miatt az 1950-es években vált feleslegessé. A kiállított kocsik, makettek, iratok és fényképek mellett maguk a Zsolnay csempékkel díszített falak is egyedülálló történelmi atmoszférát teremtenek – közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.

A különleges helyszínen, az eredeti alagútszakaszban megnyitott kiállítás az európai kontinens első – 1896. május 2-án átadott – földalattijának állít emléket. További érdekesség, hogy a múzeum kialakításakor az itt látható eredeti járműveket – a födém megnyitásával – a Deák térről emelték be, hogy elfoglalják végleges helyüket.

A múzeum az elmúlt években számos rendhagyó kiállításnak adott helyet, többek között a Talált Tárgyak Tárháza és a Formaruhák hetedhét országból című tárlatoknak.

(A cikk egy MTI-hír szerkesztett változata)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top