+ Képzőművészet

Rengetegen láthatják a metróban a MOME hallgatóinak alkotásait

Az alkotásokon fiatal művészek vallanak a városi élettel kapcsolatos illúzióikról, ötleteikről, gondolataikról.

Jövő/Jelen címmel rendhagyó kiállítás nyílt a 2-es, 3-as és 4-es budapesti metróvonalak szerelvényeiben a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) elmúlt években végzett hallgatóinak a városi élet ihlette diplomamunkáiból.

A tárlaton megjelenő munkákon fiatal művészek vallanak a városi élettel kapcsolatos illúzióikról, ötleteikről, gondolataikról.

Ezen a kiállításon, “amelyet több száz ezer ember láthat majd naponta a metró forgalmából adódóan, nemcsak az alkotások, hanem a művészek is bemutatkoznak, azok a fiatalok, akik Budapestet most és a jövőben is alakítani fogják” – fogalmazott Csomós Miklós főpolgármester-helyettes a bemutató hétfői sajtótájékoztatóján.

Fülöp József, az egyetem rektora elmondta, hogy a kiállítási anyag több mint 30 projektet mutat be, amely számot ad a MOME széles oktatási portfóliójáról, felölelve azt az építészettől az animációig, a tárgytervezéstől a textil- és divattervezésen át számos területet érintve.

Hangsúlyozta, hogy az utazóközönség a bemutatott terveken keresztül megtapasztalhatja, hogy “a dizájn, mint kifejezési forma, sokkal többet takar annál, mint amit a napi szóhasználatban gondolunk erről: nemcsak luxustermékeket közvetítő plusz hozzáadott érték, nemcsak felületeket kezelő esztétikum, hanem egy olyan gondolkodási rendszert is magában foglal, amely egy város életének, élhetőségének meghatározásában is elsődleges szerepet játszik“.

Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy a fővárosi metróvonalakat naponta 1,3 millió ember veszi igénybe, így a hallgatók munkáiból készült összeállítás Budapest egyik leglátogatottabb kiállítása lehet az elkövetkező két hónap alatt.

A diplomamunkák koncepcióiból szemezgető képeket szeptember 15. és november 15. között, a MetroArt Galéria plakátjain láthatja a közönség.

(A cikk egy MTI-hír szerkesztett változata)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top