+ Média

Az X-Faktorral és a Sztárban sztárral hasít az RTL Klub és a TV2

Jól kezdte az őszt a két nagy kereskedelmi csatorna.

Keresés a weben

Az X-Faktorral és a Sztárban sztárral a két nagy kereskedelmi tévé jól indította az őszi idényt, sőt, ha ide vesszük a két hete látható A konyhafőnök című RTL-es főzős vetélkedőt, akkor igazén elégedettek lehetnek a Nagytétényi úton. A hagyományos értelemben vett kereskedelmi célcsoportban (18-49) a TV2 hétköznap nem tud beleszólni a nézettségi versenybe, viszont a vasárnap estét az erősödő Sztárban sztárral magabiztosan nyeri.

Az X-Faktor 18-49-ben 41,9 százalékos közönségaránnyal kezdett (teljes lakosságban 39,8% és 1,71 millió néző), ezt most szombaton 42,5 százalékra tornázta fel, hiába adott a TV2 egy valóban jó és kurrensnek számító hollywoodi filmet. A majmok bolygója új feldolgozása a fiatalok között 13,3 százalékos közönségarányt ért el, és nem sokkal jobb a helyzet a teljes lakosság körében sem: ott az X-Faktor 39%-ot tudott és 1,76 millió nézőt, a TV2 filmje pedig 10,5%-ot és 657 000 nézőt. 

Ez volt a szombat, vasárnap aztán fordult a kocka, mert a TV2 a 19:00-kor kezdődő Sztárban sztárral az utolsó félóráig szépen uralta az estét 18-49-ben az átlagosan 29%-os közönségaránnyal, ami viszont nem csökkent az utolsó 30 percre sem, amikor pedig az Alkonyat-saga záródarabja ment már az RTL Klubon – a filmet egyszerűen többen kezdték el nézni (32%-os közönségarány), akik addig valami mást néztek. A teljes lakosságban a showműsort végig jobban nézték a tinivámpíroknál (31,4% vs 22.9%).

A hétköznapok nézettsége bizonyos szempontból nem változott, hiszen a TV2 hét óra után sem a kereskedelmi célcsoportban, sem pedig a teljes lakosságban nem tud beleszólni a versenybe, az RTL műsorai a napi nézettségi koronáért saját magukkal versenyeznek. A konyhafőnök hét órára pakolása pompás húzásnak bizonyult, a TV2 el sem tudja tőle kezdeni a főműsoridejét, a főzős reality viszont annyira leköti a nézőket, hogy az öt hétköznapból négyen veri is a Budapest éjjel-nappal, sőt a Barátok közt adásait is.

(Forrás: Index.hu)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top