+ Irodalom

Mi újat lehet még kitalálni Shakespeare-hez?

shakespeare

Az Akadémiai Kiadó egy verseny keretein belül keresett borítót Bill Bryson Shakespeare-könyvéhez, itt a nyertes pályamunka.

Véget ért az Akadémiai Kiadó borítótervezési pályázata, amelyet William Shakespeare születésének 450. évfordulója alkalmából hirdettek meg. A zsűri Szabó Levente egyik alkotását találta a legjobbnak. Az Akadémiai Kiadó egyedi kiadvánnyal készül a drámaíró jubileumára: egy korábban megjelent kötetet, Bill Bryson Shakespeare – Az egész világ színház című könyvét adják ki új borítóval, amelynek megtervezésére pályázatot írtak ki.

A megmérettetés immáron végéhez ért, a szakmai zsűri Szabó Levente egyik pályamunkáját – amelyen piros alapon koponyát tartó kéz látható – találta a legméltóbbnak a költő és íróóriás életművéhez – közölte a kiadó a díjátadó napján, pénteken az MTI-vel. A pályázatra több mint 100 változatos stílusú borítóterv érkezett. Az összes beérkezett alkotás megtekinthető a kiadó honlapján, a  oldalon. A honlapon a közönség is szavazhatott a pályamunkákra, a kiadó Facebook-oldalán pedig bárki hangot adhatott véleményének.

A posztok hozzászólói között a kiadó tájékoztatása szerint ki fogják sorsolni az új borítóval elkészült kötetet. A közönségszavazás is lezárult, az eredményt hétfőn hozzák nyilvánosságra. A pályázat díjátadóján a 450 éve született drámaíróra a hazai underground zenei élet képviselőinek közreműködésével emlékeznek. A zenészek Shakespeare szonettjeit erre az alkalomra különböző stílusokban zenésítették meg.
Bill Bryson Shakespeare – Az egész világ színház című, Nagy-Britanniában 2008-ban, magyarul 2013-ban megjelent kötetében a szerző évszázados koholmányokat és féligazságokat vizsgál meg, és megpróbálja kideríteni, milyen ember állt a remekművek mögött. Az író végigjárja Shakespeare korának utcáit, bemutatja az Erzsébet-kori Anglia nyüzsgését és életének szereplőit.

(A cikk egy MTI-hír szerkesztett változata.)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top