+ Média

Ez nem fog tetszeni: fizetős lenne az RTL Klub és a TV2!

A két legnagyobb országos kereskedelmi televízió évek óta azt tervezi, hogy pénzt kér a műsorterjesztésért.

Fizetőssé tenné csatornáit 2015 januárjától a két országos kereskedelmi televízió, az RTL Klub és a TV2 – írja a Napi Gazdaság.

A gyakorlatban ez azt jelentené, hogy pénzt kérne a kábeltévé-szolgáltatóktól a tartalomterjesztésért. Az összeg havonta háztartásonként háromszáz forint körül mozogna. Ezt a kábelszolgáltatók túlzottnak tartják, amelynek egyenes következménye lenne a lakosság által fizetett előfizetői díjak emelkedése. Véleményük szerint ez szembe menne az évek óta tartó trenddel, vagyis a szolgáltatási díjak fokozatos csökkenésével.

A két országos televízió már évek óta azt tervezi, hogy a digitális átállás után pénzt kér a műsorterjesztésért. (Először 2006-ban merült fel a díjszedés gondolata.) Ez a szándékuk tovább erősödött azt követően, hogy a gazdasági válság miatt a csatornák reklámbevételei is jelentősen csökkentek. A két televízió tehát ezzel akar új bevételi forráshoz jutni.

A TV2 arról tájékoztatta a Napi Gazdaságot, hogy 2015. január 1-jétől kér díjat a műsorterjesztésért, így – a jogszabály szerint – az ÁSZF-et (a médiaszolgáltatás terjesztésével összefüggő általános szerződési keretfeltételeket) legkésőbb 2014. december 1-jéig megjelenteti. Egész nyáron folytak és jelenleg is tartanak a tárgyalások a terjesztői piac szereplőivel, a visszajelzések alapján készül és módosul az ÁSZF – tette hozzá a csatorna. A TV2 tervei szerint még szeptemberben kikerülhet a honlapjukra az új keretfeltételeket rögzítő dokumentum.

Jövő év január 1-jétől, ahogy az összes többi csatorna Magyarországon, az RTL Klub is programdíjat kér majd műsoráért – közölte a cég. Hozzátették: a tárgyalási folyamataik üzleti titkot képeznek, arra vonatkozóan információt nem áll módjukban kiadni. Az RTL Klub csatorna terjesztésére vonatkozó, jelenleg hatályban lévő ÁSZF megtalálható a honlapjukon, ennek módosítása esetén az új szerződési feltételek hatálybalépése előtt harminc nappal kötelesek az új szerződési feltételeket hozzáférhetővé tenni.

(Forrás: Napi Gazdaság)

8 hozzászólás

8 Comments

  1. lupilui szerint:

    Legyen nyugodtan fizetős, csak legyen választható opció a köszönöm nem kérem ezt a csatornát ha emelkedik a díjam miatta.

  2. soker dávid szerint:

    Hála istennek ,megszünik mindkettő ,mert pénzért a kutyának sem kell a két csatorna!!!!

  3. torrente szerint:

    Meg leszek nélkülük…

  4. kata szerint:

    őzi sho stb. eddig sem néztem .ezután pláne nem !!!!
    a sok ócska műsornak nevezett szemét amiben olyan emberekből csinálnak
    „celebet” AKI MÉG BESZÉLNI SEM TUD ! Ez a két csatorna a leg ..arabb !
    Erről ennyit !!!

  5. nazgul szerint:

    Mégis van Isten!.:D

  6. TothJani szerint:

    Nem érdekes hiszem az M1 ingyenes marad, és szerencsére már 3 éve megszabadultam a TV-től azóta van internet külön is.

  7. lacko szerint:

    Ennyit a digitális átállásról. Lehet tapsolni! Amióta műholdról nézem a TV-t ha esik az eső nyugodtan kikapcsolhatom mert szétesik a kép. Három havonta lehet cserélni vagy a beltérit vagy a távírányítóját.
    A kereskedelmi csatornák műsora egyre csak szarabb a sok hülye reklámmal meg a győzike féle barmokkal tönkretesznek mindent.
    Viszont úgy tűnik meg született az arany tojást tojó tyúk.
    Lehet fizetni a semmiért.

  8. Árpi szerint:

    All Right! Ha ezentúl én állíthatom össze a csomagot!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top