+ Film

Depardieu parancsnok lesz a szibériai Csárdáskirálynőben

depardieu

Egy első világháborús szibériai fogolytáborban előadott Csárdáskirálynőről szóló, magyar koprodukcióval készülő filmben szerepel Gerard Depardieu.

Keresés a weben

A francia színész az orosz hadifogolytábor parancsnokát alakítja majd az It’s Showtime, Siberia! című produkcióban, amely Tasnádi István forgatókönyvéből, Vecsernyés János kamerája előtt születik az Oscar-jelölt, temesvári születésű Robert Dornhelm rendezésében. A 15 millió dolláros (3,6 milliárd forint) költségvetésű film az A Company produkciója, támogatói között szerepel a Magyar Nemzeti Filmalap, emellett német, osztrák és orosz helyi forrásokból gyűlt össze a finanszírozás.

A szereposztásban a Tudorok című tévésorozatból ismert ír színésznő, Sarah Bolger ifjú operettprimadonnát, Jamie Campbell Bower (A végzet ereklyéi – Csontváros) pedig karmestert játszik. A film Kálmán Imre Csárdáskirálynőjének arról a legendás előadásáról szól, amelyet Szibériában hadifoglyok állítottak színpadra az első világháborúban.

A forgatókönyv a Szibériában raboskodó hadifoglyok megtörtént kalandjain alapul.

Saját felfogásukban főként emlékeikre támaszkodva vitték színre a klasszikus operettet, amelynek még a jellegzetesen női szerepeiben is görbe lábú bakák ugráltak a színpadon – idézte Kalmár Péter producert a film honlapjáról a hollywoodi portál.
Depardieu számos orosz szerepet játszott eddig is – volt már Raszputyin is egy francia-orosz koprodukcióban – mióta tavaly orosz útlevelet és állampolgárságot is kapott.
Az előkészületeknél tartó Siberia a Magyar Nemzeti Filmalaptól kétmillió dollárhoz jutott, emellett a produkció 1,9 millió dolláros adókedvezményt is igénybe vehet Magyarországon. A felvételek jövőre kezdődnek magyar, német és osztrák helyszíneken, a film pedig 2016-ban kerül a mozikba.
[A cikk egy MTI-hír szerkesztett változata]

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. tré-fi szerint:

    Neki való szerep.
    Kicsit aggódom, mi lesz, ha Putyinnak nem tetszik az alakítás?

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top