+ Zene

Pharrell Williams dalát töltötték le a legtöbben Nagy-Britanniában

A Happy című sláger vezeti a legális letöltési listát, de Pharrell Williams nevéhez több dal is fűződik az első tíz közül.

Pharrell Williams Happy című dalát töltötték le eddig a legtöbben legálisan Nagy-Britanniában – olvasható az online letöltések friss brit slágerlistáján, az Official Download Charton.

A Happyből 1,62 millió példányt adtak el online letöltéssel, mióta tavaly júniusban először a Gru 2 filmzenéjeként, majd az énekes Girl című album vezérdalaként kapható lett.

Az idén tízéves slágerlista szerint a tíz legtöbbet letöltött dal közül három is Williams nevéhez fűződik – olvasható a Buzzjack.com portálon. A listát eddig az amerikai Robin Thicke Blurred Lines című száma vezette.

Thicke dalából eddig 1,59 millió kelt el, és Williamsnek ebben is szerepe van: a szövegírásban és a produceri munkában vett részt. A termékeny szerző közreműködött a lista 6. helyén álló francia Daft Punk Get Lucky című számában is, amelyből 1,4 milliót töltöttek le törvényesen.

A legális digitális zenei piac tíz évvel ezelőtti beindulása óta 1,13 milliárd zeneszámot és 144 millió albumot töltöttek le Nagy-Britanniában.

(A cikk egy MTI-hír szerkesztett változata)

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top