+ Film

Kerekesszékes maratonfutó is szerepel Till Attila új filmjében

Elindult a Tiszta szívvel című film forgatása, ami a rendező második játékfilmje lesz.

Megkezdődött Till Attila Tiszta szívvel munkacímű, második játékfilmjének forgatása. A főszerepekben Thuróczy Szabolcs, Balsai Mónika, Fenyvesi Zoltán kerekesszékes maratonfutó bajnok, valamint a színművészeti egyetemen végzős Fekete Ádám lesz látható.

“A film alapkérdése az, hogy nagyobb bűn-e elhagyni egy fogyatékkal született gyereket, vagy bérgyilkosként mocskos gengsztereket kivégezni. Az akciódús történet középpontjában lévő húszéves fiú, a haverja és egy volt tűzoltó mindennél jobban retteg, hogy teljesen feleslegesek a társadalom számára. Amikor kiderül, hogy az alvilág számára is azok, akkor aztán igazán bevadulnak” – közölte az MTI-vel szerdán a Magyar Nemzeti Filmalap (MNF).

A filmalap 285 millió forintos támogatásával a Laokoon Filmgroup gyártásában készülő film forgatókönyvét Till Attila írta; a forgatókönyv fejlesztését és a gyártás-előkészítést az MNF korábban már 14 millió forinttal támogatta. A film producere Stalter Judit, Rajna Gábor és Sipos Gábor, operatőre Juhász Imre, látványtervezője Ágh Márton.

A forgatás hétfőn kezdődött és 38 napot vesz igénybe, számos budapesti helyszínen zajlik. Elkészülte után a filmet Magyarországon az A Company Hungary forgalmazza majd. A mozibemutatót várhatóan 2015 őszén tartják.

(A cikk egy MTI-hír szerkesztett változata)

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top