+ Zene

A cigányság önbecsülésének előmozdításán dolgozik Caramel

A vallás fontosságáról is beszélő énekes szerint a romáknak is tenniük kell azért, hogy elfogadják őket.

Programot indít a cigányság önbecsülésének előmozdítására Molnár Ferenc Caramel és a hétvégén fellép a miskolci Katolikus Társadalmi Napokon is – írja a hvg.hu a Heti Válasz interjújára hivatkozva.

Ne azt kérdezd, Magyarország mit tehet érted, hanem azt, te mit tehetsz Magyarországért – idézte Molnár Ferenc Caramelt a Heti Válasz az énekessel készült interjú előzetesében.

A Megasztár egykori nyertese szerint – aki fellép a hétvégi Katolikus Társadalmi Napokon – az előítéletek problémája nem kizárólag a többségi társadalomé és nem elég, hogy rasszizmust emlegetünk, tenni is kell azért, hogy a cigányság önbecsülése megerősödhessen.

„A lényeg, hogy ne azt mondjuk, jaj, de nehéz nekünk, romáknak, nem látjuk a holnapot, hanem nézzük meg, mi az, amiben tudunk segíteni. Szervezünk például egy hétvégét, amelyen több száz munkanélküli cigány ember hoz rendbe egy parkot, vagy egy lepukkant általános iskolát. Azt kell megmutatni, hogy nem csak kérünk, hanem adunk is. Felajánljuk, amink van. Mivel semmink sincs, csak a két kezünk, hát annak a munkáját” – mondta Caramel.

Caramel szerint az egyházak szerepe meghatározó. Azt mondta, Törökszentmiklóson nőtt fel a telepen, ott is azt látja, hogy amióta nagyon sokan megtértek a romák közül, békésebb lett az életük. Nem élnek jobban, de békésebbek, és a vallásban megtalálják az addig hiányzó reményt.

(Forrás: hvg.hu)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top