+ Képzőművészet

Bélyeg a melegek megbélyegzése ellen – homoerotikus postabélyeg

bélyeg

A fél évvel ezelőtti bejelentés óta a világ 178 országából érkeztek előrendelések a postabélyegekre. A finn bélyeg-kiadás történetének legnagyobb sikere!

Tom of Finland (Touko Laaksonen, 1920-1991) maszkulinitást túlhangsúlyozó grafikáit Timo Berry adaptálta bélyegképpé. Berry szerint nagyszerű, hogy olyan képeket használhatnak nyíltan az emberek, amelyekért korábban megbélyegzés járt.

Világsiker lett a világ első, homoerotikus rajzokat ábrázoló bélyege – jelentette be a finn posta hétfőn, a kibocsátás napján. A közlemény szerint a fél évvel ezelőtti bejelentés óta a világ 178 országából érkeztek előrendelések a postabélyegekre, amelyeken Tom of Finland (Touko Laaksonen, 1920-1991) maszkulinitást túlhangsúlyozó grafikái láthatók.
A homoerotikus finn bélyegekre a legtöbb megrendelést Finnországból, Svédországból, Angliából, az Egyesült Államokból és Franciaországból adták fel.
bélyeg

[Hír az MTI információi alapján.]

2 hozzászólás

2 Comments

  1. tré-fi szerint:

    És mit szó majd ehhez Tömjén-doktor, meg a KÁDÉENPÉ?????

    • szkari szerint:

      Há mit szóna, há majd a fociführerrel betítassa Finnországot kétharmadilag…
      no mög az ijjen béjjeggel kűdött leveleköt visszakűdi a Nemzeti Pocsta, nehogy virágzó nemzetünk megrekedjék a virágzásban.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top