+ Film

Furcsa alakok a pesti éjszakában

Furcsa alakok a pesti éjszakában - film

Előzetesen bepillanthatunk a készülő Az éjszakám a nappalod szürreális látványvilágába. A rendezőpáros filmjének premierje tavaszra várható.

Bár Dési András és Móray Gábor első közös nagyjátékfilmjének premierje csak tavaszra várható, most mutatunk egy kis előzetes ízelítőt:

A rendezőpáros tíz éven át dolgozott a forgatókönyvön: a történet egy reptéri dolgozóról szól, aki egyszer csak különös tünetet észlel magán: nem tud aludni egy percet sem, de ennek ellenére teljesen jól érzi magát, mintha többé nem is lenne szüksége pihenésre. A Rákap, hogy kiszökdös alvó barátnője mellől, és a pesti éjszakában furcsa alakokkal ismerkedik meg, akikkel mindenféle kalandokba keveredik, és az orvosi figyelmeztetéssel nem törődve úgy képzeli, innentől örökké élheti ezt a kettős életet. A főhőst Czukor Balázs alakítja, barátnője a Pintér Béla és Társulatában játszó Szamosi Zsófia, a különös éjszakai csapat pedig Anger Zsoltból, Kovács Krisztiánból, Vajda Milánból és Pálos Hannából áll.

Amint azt Dési elmondta, a film nagy része éjszaka játszódik az álom és valóság határán, olyan ismerős, de mégis a szokottól eltérően megjelenő budapesti helyszíneken, mint a romkocsmák, a szűk belvárosi utcák, a Duna-part és persze a repülőtér. A Fogasházban tartott forgatási éjszakán mi is ott jártunk, hogy interjút készítsünk az alkotókkal. Az időnként szürreálisba hajló látványt Pater Sparrow tervezte, a film operatőre Csukás Sándor, aki az alkotópár korábbi rövidfilmjeit is fényképezte (A pofon, Az utolsó kép, Búcsú), a zenét Zagar és Peter Ogi szerzi. A filmet az Új Budapest Filmstúdió gyártja a Filmalap 269,5 millió forintos támogatásával.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top