+ Ajánló

Még odaérsz, ha most elindulsz – Szimfonik Live a Millenárison

szimfonik live

Nagy buli van kilátásban a Millenáris melletti parkolóban, egy sor nagyon jó hazai előadó játszik magyar számokat, de mindenki a másikét.

Két és fél órás esten népszerű hazai előadók egymás sikereit éneklik, közösen pedig egy-egy régi magyar slágert adnak elő a budapesti Millenáris park szomszédságában, a parkolóban. Ma este 19 órától.

Az idei a negyedik Szimfonik Live, a koncerten a fellépő 16 énekes, az MR Szimfonikusok és a kísérő rockegyüttes közös produkciójában hangzanak el a pop-rock dalok nagyzenekari feldolgozásban. Idén is Balogh Sándor vezényli az MR Szimfonikusokat, a produkció zenei szerkesztője Borcsik Attila “Izil”, a zenei rendező Lepés Gábor “Lepe” és Subicz Gábor, utóbbi a dalok hangszerelését is elvégezte Balogh Sándorral. Az est házigazdája Buda Márton.

A programban elsőként, 19 óra után nem sokkal

Pásztor Anna, az Anna and the Barbies énekesnője a Mystery Gang slágerét, a Megőrülök érted című dalt adja elő szimfonikus köntösben, majd a Mystery Gang játssza el az Anna and the Barbies 4kézláb című számát. Közösen Fényes Szabolcs és Mihály István nagy slágerét, a Karády Katalin előadásában 1941-ben slágerré vált Mindig az a percet hallhatja tőlük a közönség. A hiphop új hazai sztárja, Deniz a Balkan Fanatik Ha te tudnád című dalához írt rapbetétet, majd az együttes énekesnőjével, Träger Lilivel közösen saját számát, a Holnaputánt mutatja be. Yorgosszal, a Balkán Fanatik frontemberével Deniz az Illés együttes Az utcán című slágerét adja elő, reggae-s felfogásban.

Ezután Ligeti György (We Are Rockstars, Zagar)

Odett Éjszaka című számát adja elő, míg az énekesnő a We Are Rockstars Rólunk szól című dalát választotta. Közös daluk Gombóc és Bery Ari betétdala a Szerelem első vérig című 1987-es kultfilmből, a Ne higgy nekem!  Színpadra ByeAlex, aki a Szabó Balázs Bandája Zaj című számát adja elő, fordított felállásban Szabó Balázs ByeAlex Az én rózsámját énekli el. Együttes produkciójuk Cseh Tamás Csönded vagyok című dala 1990-ből, az Új dalok című lemezről. Bocskor Bíborka a Halott Pénz Ugyanúgy hallasz című rapjét adja elő, a hiphop csapat, Marsalkó Dávid és Járai Márk pedig az énekesnő zenekara, a Magashegyi Underground Árnyékokát. Közös daluk Orsi Ha lemegy a nap című slágere.

Prieger Fanni a Mary PopKids Mosolyát, a

Mary PopKids rappere, Kama (Kamau Makumi) pedig az Anima Sound System Tedd a napfényt be a számba! című dalát adja elő, közösen az LGT nagy slágerét, az Elfelejtett szót éneklik el. Bérczesi Róbert egy korai Kispál és a Borz-számot, a Húsrágó hídverőt mutat be, Lovasi András a Hiperkarma Üres című dalát. Duóban a legendás Kex együttes Pirosmadár című popklasszikusát éneklik el. Az utolsó blokkban Papp Szabolcs a Brains együttes Blazing című szerzeményét énekli, Kéri András (MC Columbo) pedig a Supernem Egy a millióból című dalának szimfonikus átiratát, míg közösen Nádas Gábor-Szenes Iván Jamaikai trombitását, a Voith Ági és Bodrogi Gyula előadásában ismertté vált szerzeményt dalolják el, táncosokkal kiegészülve.

Az énekesek és az MR Szimfonikusok mellett egy rockzenekar is

színpadon lesz, amelyben Ábrahám Zsolt gitározik, Benkő Dávid billentyűs hangszereken játszik, Gátos Bálint basszusgitározik, Benedek Tamás pedig dobol, a koncertmester Oláh Vilmos.
“A cél az, hogy a fiatalokat, akik a különböző könnyűzenei előadók rajongói, kicsit próbáljuk a komolyzenei koncerttermek felé terelni, színesebbé tenni zenei ízlésüket” – mondta Balogh Sándor karmester, hangszerelő korábban az MTI-nek.

Az MR Szimfonikusok a Petőfi Rádió kezdeményezésére

2010 tavaszán rögzítettek először nagyzenekari átiratot magyar popdalra, ez a Heaven Street Seven Ez a szerelem című száma volt. A dalt akkor Oláh Dezső hangszerelte újra, az MR Szimfonikusokat Stephen D’Agostino vezényelte. Ebből nőtte ki magát a Szimfonik Live-koncert, amelyet első alkalommal 2011. augusztus 9-én, a Sziget fesztivál nulladik napján tartottak, tizenegy hazai előadó összesen 23 popdalának szimfonikus változatát bemutatva.

Egy évvel később, 2012-ben már a közmédia napján, egy háromórás koncerten harminc népszerű popdal hangzott el tíz zenekar és az MR Szimfonikusok közös előadásában a Millenáris parkban. Tavaly hazai és külföldi slágerek vegyesen hangzottak el.
A negyedik Szimfonik Live-koncertet rögzítik, egy későbbi időpontban a közmédia valamelyik televízió-csatornáján lesz látható, illetve a Petőfi Rádióban hallható.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top