+ Film

Több száz magyar prosti a svájci utcákon

prosti

Ezzel a statisztikai adalékkal is szolgál a Viktória – a zürichi expressz című svájci film, melyben Viktória próbál szerencsét (balszerencsét), mint magyar prosti.

Ezzel a statisztikai adalékkal is szolgál a Viktória – a zürichi expressz című svájci film, melyben Viktória próbál szerencsét (balszerencsét), mint magyar prosti.

A több száz igaz történet alapján készült, megrázó és felemelő film főhőse Viktória, a mélyszegénységben élő, budapesti cigánylány (Farkas Franciska). Viktória a gyors meggazdagodás reményében vonatra száll, hogy prostituáltként szerencsét próbáljon Svájcban. Zürichben már az első munkanapján kiderül, hogy nem minden olyan, mint egy lányregényben: szerencsejáték-függő futtatója (Nagy Zsolt) nyomorúságos körülmények között tartja, éjjel-nappal dolgoztatja és még a pénzét is elveszi. Viktória lassan összebarátkozik szobatársnőjével, a gyermeke visszaszerzéséért küzdő Blondie-val (Stefanovics Angéla), és együtt szállnak szembe sorsukkal.

Viktóriának végig kell mennie a számára kijelölt úton, hogy maga mögött hagyhassa az erőszakkal és kapzsisággal teli világot. A film témája aktuálisabb nem is lehetne: jelenleg is többszáz magyar nő dolgozik a svájci utcákon. A magyar állami finanszírozás nélkül, kizárólag svájci pénzből, de magyar forgatókönyvből készült Viktória – A zürichi expressz egy ilyen lány történetét meséli el. A címszerepben remeklő Farkas Franciskának és a fontos szerepet játszó Pölöskey Erikának egyaránt első filmszerepe a Viktória, de partnereik tapasztalt színészek: többek között Nagy Zsolt, Stefanovics Angéla, Fátyol Hermina, Szabó Simon, Horváth Kristóf, Pető Kata és Zsótér Sándor is feltűnik az egyszerre megható és izgalmas történetben.

Eredeti cím: Viktoria: A Tale of Grace and Greed

Nemzetközi cím: Viktoria: A Tale of Grace and Greed

Rendezte: Men Lareida

Forgatókönyv: Men Lareida, Maros Anna

Fényképezte: Marco Barberi

Producer: Valentin Greutert, Simon Hesse

Vágó: Claudio Cea

Zene: Michael Kalt

Főszereplők: Farkas Franciska, Stefanovics Angéla, Nagy Zsolt, Pölöskey Erika

Gyártó: HesseGreutert Film AG

Hossz: 88 perc

Kód: 22742

Országos bemutató: 2014. október 2.

Magyarországon forgalmazza a Mozinet

Korhatár: 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top