+ Zene

Meghalt Jimi Jamison

A Survivor zenekar énekes, a Baywatch és a Rocky filmzenéjének szerzője 63 éves volt.

Elhunyt Jimi Jamison, a Survivor amerikai rockzenekar 63 esztendős énekese, a Baywatch főcímdalának társszerzője és előadója.

„A Survivor egész családját sokkolta és mélyen megrendítette a hír” – közölte Facebook-oldalán a zenekar. A Survivor jelenleg amerikai és európai turnéja közepén tart, a következő hónapban Nagy-Britanniában lépnének fel. Arról nem közöltek információt, folytatják-e a koncertkörutat – írta kedden a BBC News.

Jamison 1984-ben csatlakozott a zenekarhoz. Társszerzője volt az I’m Always There című dalnak, a Baywatch tévésorozat slágerének, amelyet ő is énekelt, emellett egyik legismertebb száma volt az 1985-ben a mozikba került Rocky IV. főcímdala.

Már vele készült a Survivor Vital Signs című albuma, amely többszörös platinalemez lett: olyan számok szerepelnek rajta, mint a Can’t Hold Back, a High on You és a The Search is Over.

Világkörüli turnéik szüneteiben szakítottak időt a Burning Heart, majd a The Moment of Truth, a Karate Kölyök című film slágerének felvételére is. 1988-as hetedik, Too Hot to Sleep című lemezük elkészítése után a zenekar úgy döntött, szünetet tart, hogy a tagok szólóprojektekbe foghassanak. Jamison formálisan 2006-ban hagyta el a Survivort, hogy szólókarrierjét építse, de 2011-ben visszatért a közös zenéléshez.

Forrás: MTI

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top