+ Színház

Egy jeggyel 27 színházba mehetünk be

Jön a Színházak Éjszakája

A karszalag megvásárlásával a nézők a résztvevő színházak bármelyikébe ellátogathatnak Színházak éjszakáján.

Egyetlen jeggyel 27 budapesti színház mintegy 300 programja közül válogathatnak az érdeklődők a Színházak éjszakáján, amelyre szeptember 20-án déltől másnap hajnalig várják a közönséget.

A harmadik alkalommal megrendezett Színházak éjszakáján a karszalag megvásárlásával a nézők a résztvevő színházak bármelyikébe ellátogathatnak, erre az alkalomra született produkciókat láthatnak, interaktív programokon vehetnek részt.

Komáromi György, a Színházak éjszakája projektvezetője az esemény keddi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy idén először fesztiválközpontot nyitottak: szeptember 2. és 20. között várja az érdeklődőket a SzínházPONT az Erzsébet híd pesti hídfőjénél lévő Szabadsajtó út 5. szám alatt, a Budapest Galéria volt épületében.

Az újdonságok között említette még, hogy az eddig tavasszal megtartott eseményt idén a színházi évad nyitányaként rendezik meg. Kiemelte, hogy a korábbi 14-15-ről 27-re emelkedett a résztvevők száma: míg tavaly a Fővárosi Önkormányzat színházai kínáltak programokat ezen a napon, az idén magánszínházak és minisztériumi fenntartású intézmények is részt vesznek a rendezvényen.

Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes kiemelte: a fővárosban működő színházak közül 13 a fővárosi fenntartású, de ezekben fordul meg a budapesti nézők mintegy 70 százaléka. Ezért is fontos számukra a Színházak éjszakája, amely reményeik szerint a város átfogó, nagy rendezvényévé, igazi színházi ünneppé válhat.

A főpolgármester-helyettes hozzátette, hogy idén a tavalyi támogatást csaknem a duplájára emelték. Mint az MTI-nek elmondta, a tavalyi 9 millió után, idén 17,6 millió forint támogatást kap a rendezvény.

Herner Dániel, a SzínházPONT programigazgatója beszámolt arról, hogy a fesztiválközpontban az érdeklődők információt kaphatnak a rendezvényről, megvásárolhatják a karszalagot, de a színházak előadásaira is jegyet válthatnak. A SzínházPONT emellett kiállítással, workshopokkal, vetítésekkel, irodalmi estekkel, színházi beszélgetésekkel várja a közönséget.

Herner Dániel az MTI kérdésére elmondta: mostanáig, a kampány indulásáig 3270 karszalag fogyott el elővételben. Óvatos becslés szerint a szervezők 10 ezer résztvevőre számítanak.

Komáromi György az MTI-nek nyilatkozva kiemelte, hogy a Színházak éjszakája egyszerre kínál spontán és tervezhető programokat, és vannak olyan események is, amelyekre előzetesen regisztrálni kell.

A felnőtteket például koncertekkel, kulisszajárással, beszélgetésekkel, nyílt próbákkal, drámaórával, díszletépítés-bemutatóval, táncpróbával, kiállítással, garázsvásárral, aukcióval, közönségtalálkozóval és közösségi kerti partival várják, a gyerekeknek szerveznek színészbújócskát és diavetítést is.

A Színházak éjszakáján részt vesz az Átrium Film-Színház, a Bárka Színház, a Bethlen Téri Színház, a Budapest Bábszínház, a Budapesti Operettszínház, a Centrál Színház, a Dumaszínház, a Játékszín, a Jurányi Inkubátorház, a Karinthy Színház, a Katona József Színház, a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, a Magyar Színház, a MU Színház, a Nemzeti Színház, a Magyar Állami Operaház, az Örkény István Színház, a Pinceszínház, a Radnóti Miklós Színház, a Rózsavölgyi Szalon, a Stúdió K Színház, a Színház- és Filmművészeti Egyetem (Ódry Színpad), a Szkéné Színház, a Thália Színház, a Trafó Kortárs Művészetek Háza, az Újszínház és a Vígszínház.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top