+ Performansz

Budapesten is lebontják a berlini falat

A Bridging Europe – Európai Hidak művészeti fesztiválon felállítják, majd lebontják a berlini fal egy részletének mását.

Bárki megoszthatja gondolatait az embereket elválasztó falakról és a minket összekötő hidakról a 25 éve lebontott berlini fal egy részletének Gozsdu udvarban felállított másán. A falrészletet szeptember 9-én este bontják le, a Bridging Europe – Európai Hidak művészeti fesztivál nyitányaként.

A jövő keddi eseményre a Budapesti Fesztiválzenekar izgalmas kamaraprodukciókkal készül, többek között fellép egyik vendégművészük, Sonia Wieder-Atherton csellista is – olvasható a zenekar keddi közleményében.

A zenei programmal arra a történelmi gesztusra is emlékeznek, amikor a 20. század egyik legnagyobb csellóművésze, Msztyiszlav Rosztropovics 1989. november 11-én, két nappal a berlini fal leomlása után rögtönzött koncertet adott a fal tövében (az erről készült videó elérhető a YouTube-on).

A Művészetek Palotája (Müpa) és a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) által második alkalommal megrendezett Bridging Europe – Európai Hidak művészeti fesztivál középpontjában idén a német kultúra áll. A szeptember 10. és 16. között tartandó fesztivál elsősorban a zenén keresztül keres kapcsolódási pontokat a magyar és a német kultúra között, de az irodalom is teret kap, és egy nemzetközi kerekasztal-beszélgetést is rendeznek a 25 évvel ezelőtti határnyitás német-magyar gazdasági és kulturális kapcsolatokra gyakorolt hatásáról.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top