+ Tudósítás

Borzalmas blama egy hetedikes tankönyvben

hetedikes

A hetedikes irodalomtankönyv szerint a CNN-t nézni olyan igénytelenség, mint kólát inni és hamburgert enni. No comment!

A hetedikes irodalomtankönyv szerint a CNN-t nézni olyan igénytelenség, mint kólát inni és hamburgert enni. No comment!

22 hozzászólás

22 Comments

  1. Oh Blama szerint:

    Tökéletes igazság!
    Amerika mocskát ömleszti ránk a biboldó media élén a libraries.hu-val.
    Csak a CNN volt időben a tornyoknál, micsoda véletlen.

    A kola a legalkalmasabb csavarlazító folyadék a világon, lelked rajta ha iszod is.
    A hamburger inkább érték ha hamburgi hímnemű személy mint a népromboló rakott maszlag döglött macskahúsból és takony jellegű american szószokból.

    Igenis igénytelen és tömegszemét a CNN a kola és a hamburger. Látom a szerkesztő is ezen nőtt fel.

  2. Oh Blama szerint:

    Tökéletes igazság!
    Amerika mocskát ömleszti ránk a biboldó media élén a libraries.hu-val.
    Csak a CNN volt időben a tornyoknál, micsoda véletlen.

    A kola a legalkalmasabb csavarlazító folyadék a világon, lelked rajta ha iszod is.
    A hamburger inkább érték ha hamburgi hímnemű személy mint a népromboló rakott maszlag döglött macskahúsból és takony jellegű american szószokból.

    Igenis igénytelen és tömegszemét a CNN a kola és a hamburger. Látom a szerkesztő is ezen nőtt fel.

    • szemi szerint:

      Gratulálok 😀 Pontosan úgy beszélsz, mint 50 éve a vezető komcsik 😀 Etető gazdáid újra építik a Rákosi-érát, és láthatóan ez neked tetszik. Vagy csak bamba KDNP-s vagy.

      • Konzumkúltúra szerint:

        Herbert Marcuse legfontosabb alkotásának Az egydimenziós ember című művét tekintik, melyet 1964-ben írt. Az 1960-as évek kritikai szociológiai irányzata nagy hatással volt rá. Ez az irányzat feladatának tekintette a fennálló viszonyokkal szembeni kritika gyakorlását. Álláspontjuk szerint először a szociológusoknak kell megkonstruálni a jó társadalom képét, és ennek az alternatívának a szempontjából kell vizsgálni a fennálló társadalmi viszonyokat.

        A fent említett műve egyaránt bírálja a kommunista és kapitalista társadalmat. Marcuse szerint az ember szabad, sokdimenziós lény; az számít jó társadalomnak, ami engedi, hogy ez a sokféle képesség és készség kibontakozzon az emberből. Ebből a nézőpontból megvizsgálta az Egyesült Államok társadalmát is. Úgy találta, hogy az amerikai társadalom is egyetlen dimenzióba kényszeríti az embert, ez pedig a fogyasztási dimenzió. Az embert azzal azonosítják, amije van. A legfőbb mozgatóerő a pénz. Marcuse szerint tehát az egyetlen dimenzió a gazdaság, és az élet egyetlen örömforrása a fogyasztás. A reklámok és a média feladata a manipuláció, hogy az embereket vásárlásra ösztönözze.

        Marcuse azt mondja, hogy a középosztályok manipulációja olyan jól sikerült, hogy elfogadták ezt az egydimenziós létet. Fő kérdése: kik lehetnek azok, akiktől még várni lehet, hogy kitörjenek az egydimenziós létből? Marcuse válasza: a fiatalok és a diákok, mivel ők még nem integrálódtak olyan erősen a társadalomba.

  3. kacsa szerint:

    A borzalmas balama, maga ez a cikk……..!
    Vajon hol nőhetett fel ez a cikkíró figura, milyen iskolába járt, milyen körökben foroghat ma, ha képes ezekért a valóban sekélyes, értéktelen, a csordaszellemre jellemző dolgokért szót emelni?

    • szemi szerint:

      Kacsa…Kacsa….te tutira a cuculizmusban nőttél fel, hoztad is onnan a szintet. 😀 Nem gáz pirosból narancsba öltözni? Á, értem én: kifakultál a mosásban 😀

  4. Misim szerint:

    Eszeteknél vagytok?
    Kacsa és Blama 🙂
    Mit akartok fogyasztani? Kumiszt és HIR TV-t? Kovásztalan kenyeret?
    Agyatlan primitív fidesznyik trollok. Ezt a szemetet akartátok látni gyerekeitek kezébe? Megadatott, ez egy fasiszta popilusta förmedvény, magyar gyerek kezébe. Gusztustalan és undorító, mint a vezéretek és bandája. Remélem mielőbb ott köt ki mint Mussolini, veletek együtt.

  5. Akarkijevics szerint:

    Ötvenes évek vezércikke. A Coca-Cola-mámor stimmel, csak a Szabad Európából lett CNN, a feketézőkből és a kulákokból meg informatikus és filmrendező.

  6. karak szerint:

    A cikknek annyiban lehet igaza, hogy ha az írástudó (A SZERK) sem tudja helyesen értelmezni a tankönyvben lévő lévő írást, akkor a hetedikes diák sem. Ha már az észt osztók is ilyen szinten vannak, akkor annyi ennek az országnak.

    • bölöni gergő szerint:

      Taníts minket, óh, KARAK!
      Mi a helyes értelmezése a képen felbukkanó tankönyvi szövegnek?
      Kérlek!

      • Szövegolvasó szerint:

        Nem a CNN-nel van a gond a szövegben, hanem a katasztrófanézéssel. Nem?

        • Tamás szerint:

          Igazad van, ezek itt mindent kiforgatnak, ez a Misim pedig, úgy látszik, nem Magyarországon akar élni. Ami magyar, az neki szemét, undorító. Az ilyen gondolkodásúaknak nem kellene ebben az országban élniük. Csak úgy süt belőle a gyűlölet.

  7. Mist Tiger szerint:

    Előbb volt a TV-ben ez az egész, akkorát röhögtem rajta. :’DD
    Min kell itt felháborodni uraim és hölgyeim? Minden ami le van írva a könyvben úgy van.
    Ahogy megjelent a Pop-szakmában Psy az Amerikaiak elkezdték majmolni, erre a Magyarok is.
    Mi Magyarok vagyunk, a becsületnek kellene az első helyen állnia nem az idióta pénznek.
    A becsületnek és az erkölcsnek. És aki azt mondja, hogy a pénz a legfontosabb az nem igaz, mert régen is éltek itt szegény emberek, mégis a becsület volt számukra a fontos nem a pénz.

    Hamburgert eszünk? Igen! van vagy 100 MCDonald’s Pesten.
    Microsoft játékokkal játszunk? Persze! MK9, Skyrim, meg a többi.
    Régen minden gyertek együtt játszott. Amerikában az a divat, hogy vannak a lúzerek akin nevetni kell és vannak a menők akiket csodálni. Ez a hierarchia is átjött Amerikából. Így alakultak ki Amerikában a kockák és egyszer csak itt is megjelentek ezek a kockák.

    Folyton Amerikát utánozzuk nem? Megasztár, X-Factor, Valóságshow. Szilikoncsöcsök, Pornó.
    A műsorainkat is Show-nak nevezzük el Amerikai mintára. A reklámok is tele vannak nyomva angol szövegekkel. Old Spice reklám… kiabáló Nigger. Sörgyár… ott is valami idegen Ország van mutogatva. Semmi olyat nem ír el a könyv ami nem igaz és attól nem fog hátrányos helyzetbe kerülni a gyerek, hogy megtudja hogy a szeretett Ország melyben él elfelejtette honnan jött és ki alapította. Nagyon botrányos, hogy végre valaki elmondja az igazságot a könyvben.

    Még az Amerikai feka emberek eltartását is átvettük, csak mi nem Niggereket, hanem Cigányokat tartunk el. Átvettük az Amerikai káromkodós szavakat is. Úgy is mozgunk, a pénz lett a fontos nekünk is mint Amerikának nem a becsület. Félrekúrunk mindenkivel mint az Amerikaiak.
    A Magyarok keletről jöttek nyugatra és eljátsszák, hogy a Nyugathoz tartoznak.
    Én mindig Keletinek tartottam magam, nem viselkedek úgy mint egy Nyugati és nem is fogok.
    Nem Amerikát kellene majmolni minden téren, hanem a Magyar értékeket sorolni a legfontosabb dolgok közé. A mai tinédzserek tökre úgy viselkednek mint az Amerikaiak. Gyönyörűségesen létrehoztunk egy Kis Amerikát Európában. :DD

    Min kell felháborodni?
    Az igazságon? :DD
    -.-

    Nekem tetszik ez a könyv, leírja az igazságot.
    mert van ami le meri írni, vannak olyan dolgok és olyan emberek akiknek nem az a legfontosabb dolga, hogy homokba dugjuk a fejünket és minden szarságot átvegyünk Amerikától. Most már idehaza is olyan mérgezőek az ételek mint ott. Itt is a pénz és az olcsóság a fontos, az hogy az emberek meghalnak a mérgező ételektől az nem gond.

    Ha magyarnak lenni azt jelenti, hogy Amerikát istenítjük és minden hülyeséget átvesszük tőle akkor inkább vissza megyek Keletre… oda ahonnan a Magyar nép jött, ahova tartozik. :))

    • buchbinder ármin szerint:

      Jó utat kívánunk,
      és reméljük, hogy nem gondolja magával vinni az egész országot, azért mert néhány sarkított példában fel tudja sorolni, hogy a nyugatnak is van hibája.
      Kérjük, amennyiben a mesés keleten önt börtönbe vetik, vagy meggyilkolják – pusztán azért, hogy a lányát/feleségét zavartalanabbul tegyék rabszolgává – akkor ne küldjön panaszüzeneteket, hanem viselje el, hogy a keletnek is vannak árnyoldali.

    • Abdul Mahari szerint:

      Jó nagy marhaság amit írsz te is… Legalább utána néznél dolgoknak mielőtt ide írsz… A Microsoft nem videó játék fejlesztő cég, de semmi probléma nyomasd csak a baromságaidat… De biztos te azzal is egyet értesz, hogy szexelni a házasság előtt bűn. Nem mondom aki vallásos és ebben hisz az ne csinálja a házasság előtt, de ilyet oktatni egy erkölcstan könyvben azért kicsit röhej…

    • Anonymus szerint:

      Üdvözöljük a Keletet.
      Igen, a magyarok(kisbetűvel, mert melléknév; ha Ön annyira nagymagyar, akkor a helyesírás szabályait vegye át legalább) keletről jött népek. Bár ha vissza akarunk menni az időben, akkor tulajdonképp mind Afrika környékéről(a „niggerek” hazájából) származunk. De vegyük akkor a Keletet. Igen, onnan jöttünk el körülbelül 1000 évvel ezelőtt. Azóta viszont letelepedtünk Európában, átvettük a kontinens kultúráját, mi is a részévé váltunk. A magyar nép hatással volt Európára, de Európa is ránk. A 15-16. században több európai nép nemzedékéből létrejött az észak-amerikai európai kultúra, amiből később kifejlődött az Egyesült Államok. Mi, magyarok ezekhez az országokhoz kulturálisan, vallásilag, és egyéb szempontokból annyira hozzákapcsolódtunk, hogy a visszatérés Ázsiába fölösleges és értelmetlen lenne. Az ázsiai népek teljesen másak, jól elvannak a saját életterükben, amit mi a visszacsatolódásunkkal csak tönkretennénk. És fordítva. Már nem tartozunk oda. Nem véletlenül léptünk be az Európai Unióba, nem véletlenül hívnak minket európai országnak, nem véletlenül beszélünk európai nyelvet. Ha Ázsiában akartunk volna maradni, megtettük volna azt 1000 évvel ezelőtt.
      Ui: Mellesleg eléggé furcsa lenne, ha európai területen Ázsia része lennénk, vagy ha hirtelen ez a több mint 7 millió ember be akarna költözni Ázsiába. Szerintem igen ferde szemmel néznének ránk(hahaha).

      • Seres János szerint:

        Ide egy idézetet szeretnék csak hozzáfűzni! „Annyira vagyok finnugor, amennyire néger,”

  8. Csak szóltam szerint:

    Üzenném azon kedves hozzászólóknak, akik annyira utálják a nyugati kultúrákat, Amerikát, az angolszászokat, stb., hogy a magyar helyesírás szabályai szerint a magyar, amerikai, angol, spanyol, szuahéli, piréz és hasonló mellékneveket kisbetűvel kell ám írni. Aki nagybetűvel írja le, hogy magyar, csak hogy magyarabbnak tűnjön, mint akiket annyira utál saját maga körül, az bizony a gyűlölt nyugatiakat majmolja, ugyanis az angol helyesírás szerint kell ezeket a szavakat -angolul!- nagybetűvel írni.
    Csak szóltam.

  9. Abdul Mahari szerint:

    Tehát ezek szerint aki informatikus vagy filmrendező az dögöljön meg. Bár ha itt tartunk a magyar filmrendezők többsége, akik az elmúlt 10-15 évben ideszarták filmjeiket (kivétel 1-2), azok valóban elmehetnek a francba, de ilyet leírni, hogy Microsoft-os játékkal játszani, mert az olyan cool… No comment… Imádom amikor valaki a „Nyugatimádat”-ról ír, de annyit sem tud, hogy a Microsoft nem videó játékokat fejlesztő cég… Informatikusnak tanulok én is akkor ezek szerint én is egy szemét vagyok?

  10. Gyula szerint:

    A távmunka becsmérlését nem említette senki.
    E-mail, meg fax, nevetséges. Hát a VPN, a Skype, a Viber, meg társaik?
    Ha el kell menni a család egyik tagjának 1 hétre dolgozni (mert ugye a távmunka rossz), az hogy hat a családi kapcsolatokra?

    MTV: még jó, hogy leírták, hogy nem a királyi tv-re gondolnak, csak kár, hogy évek óta az MTV csak MTV, és nem Music TV.
    A hamburger nem egyenlő a mekis cuccal(szerintem finom), hanem marhahúspogácsából készített szendvics. A rántott hús is lehet szar alapanyagból, meg a gulyás, meg az egyéb magyar kaják, amiket a keletimádók esznek.
    Azt is megnézném, hogy innen hányan voltak Disneyland-ben. Nekünk pedig már Vidámparkunk sincs.

    A butításról: mennyivel jobb, ha az ilyen szemétrevaló „tankönyvektől”, meg a kormánybarát („nekederrőlnemkelltudnod”) médiától butul (marad buta).
    Remélhetőleg a tanárok nagyobb része megkerüli az ilyeneket, amíg még van rá lehetőségük.
    Aztán mögéjük is beáll valaki, aki kézivezérléssel irányítja a jugendek(leventék?) „fejlődését”.

  11. Szása13 szerint:

    Oh . Néhány kommentelő nem érti az iróniát. Microsoftos játék….. butítjuk magunkat ……. COOL?????? ez mi? 100 esetből kb 100 szor azért játszom valamivel, mert élvezem, nem azért, hogy mások elfogadjanak. igazság szerint más nem is látja amit csinálok ( MMO- k kivétel).

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top