+ Ajánló

Kérsz egy rövidet? – Kedden startol a BuSho

Kérsz egy rövidet? - Busho

Az idén jubileumát ünneplő Nemzetközi Fesztivált most elképesztő népszerűség övezte: hetven ország, ezerkétszáz jelentkező!

Idén szeptember 2. és 7. közt rendezik meg a tizedszer jelentkező BuSho (Budapest Short) Nemzetközi Rövidfilm Fesztivált. Ezúttal elképesztő népszerűséggel: több, mint 70 országból 1200 alkotást küldtek be a pályázók. A legtöbbet, 138-at az Egyesült Államokból, ezt Spanyolország 137, míg Németország 136 filmnevezéssel követte.

A fiatal filmesek összefogásában 2004 őszén létrejött fesztivál eredetileg a rövidfilmes kategóriában tátongó űrt volt hivatott betölteni. Rekordsebességgel már a harmadik fesztivál meghozta a nemzetközi áttörést, melyen már 45 ország képviseltette magát. Az évek folyamán a szervezők egyik legfőbb feladatuknak tekintették a Közép-Kelet Európai audiovizuális szektor kulturális identitásának felzárkóztatását, fejlesztését, valamint bemutatását világszerte. A fesztivál fiatal alkotóknak szeretne lehetőséget biztosítani a bemutatkozásra, az önmegvalósításra, ezáltal egy közösen megszülető új európai érték létrehozására.

2014-ben a 15 órás versenyprogramba 81 alkotást választott ki az előzsűri, az információs vetítésekbe, az animációs és a magyar panoráma szekcióba is ugyanennyit. A fesztivál eredeti helyszíne, a Vörösmarty mozi bezárása miatt idén a Puskinban vetítik a filmeket és a Corvintetőn lesznek az ismétlések. A nemzetközi zsűri hét kategóriában oszt díjat és három fődíjat ad át. Az idén először osztják ki a Visegrad Fund különdíját.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top