+ Tudomány

A biciklis drón állítólag olcsó lesz – hoverbike-videó

hoverbike

A hoverbike nagy előnye a helikopterrel szemben az, hogy a fák között is biztonságosan lehet repülni vele.

A brit Malloy Aeronautics kifejlesztett egy újfajta helikoptert: a quadcoptert. Ez a modell az igazi méretének csak harmada, de máris nagy népszerűségnek örvend a drónrajongók körében. A mérnökcsapat azt mondja, ez még csak a kezdet. Biztosak benne, hogy hamarosan kipróbálhatják az „emberszabású” változatot is. A fejlesztők azt állítják, hogy a quadcopter biztonságosabb, mint a hagyományos helikopter.

Azért mozdultunk el a kétszárnyú változattól a négyszárnyú jármű irányába, mert a technológia fejlődésének köszönhetően most már hatékonyabb és olcsóbb a négymotoros verzió, mint a korábbi, kétszárnyú változat, a bi-copter

– mondta Chris Malloy, a cég igazgatója.

A quadcopter drón változatának forgalmazásával szeretnék összegyűjteni a pénzt az igazi kifejlesztésére. Chris Malloy már a prototípust teszteli.

A hoverbike nagy előnye a helikopterrel szemben az, hogy a fák között is biztonságosan lehet repülni vele. A helikopternél a propeller a legérzékenyebb rész, mely problémát ezzel a modellel ki tudjuk küszöbölni. A helikopter ráadásul rendkívül bonyolult szerkezet, míg a hoverbike roppant egyszerű, ezáltal biztonságosabb is. A masszív járművel olyan körülmények között is repülhetünk, amelyek gondot jelentenének egy helikopter számára

– magyarázta Chris Malloy, a Malloy Aeronautics igazgatója.

A fejlesztők azt állítják, hogy a hoverbike olcsó lesz, és mérete miatt kiváló segítség lehet a gazdák számára, de a mentőcsapatok is nagy hasznát vehetik majd.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top