+ Zene

Itt van Billy Idol új lemeze – hallgass bele!

billy idol

Egy évtized szünet után készített új stúdióalbumot Billy Idol. A negyven éve a pályán lévő lázadó rocker énekes Kings & Queens of the Underground című anyaga október 20-án jön ki.

Csaknem egy évtized szünet után készített új stúdióalbumot Billy Idol. A negyven éve a pályán lévő lázadó rocker énekes Kings & Queens of the Underground című anyaga október 20-án jön ki.

A brit születésű, de hosszú ideje Amerikában élő, jövőre 60 éves Billy Idol új albumának producere Trevor Horn, aki korábban Paul McCartneyval és a Frankie Goes to Hollywooddal is dolgozott, zenészként pedig a Yes együttesben énekelt – közölte a varsói székhelyű Mystic Production csütörtökön.

A Billy Idol saját kiadójánál, a BFI Recordsnál megjelenő új anyag első kislemeze, a Can’t Break Me Down már meghallgatható, de le is letölthető a billyidol.net-en. Az album piacra dobását két héttel előzi meg Idol régóta várt önéletrajzi könyve, a Dancing With Myself boltokba kerülése; a kötetet a Touchstone kiadó gondozza.

Az énekes legutóbbi stúdiólemeze Happy Holidays címmel 2006-ban jelent meg, ám azon karácsonyi dalok szerepeltek. Eddigi utolsó „igazi” albuma a 2005-ös Devil’s Playground volt, amely 12 évvel követte a Cyberpunkot. Az utóbbi két CD között eltelt időben Billy Idol inkább motorbaleseteivel, zűrős magánéletével és egészségügyi problémáival hallatott magáról.

A friss anyag dalai közül jó néhányat játszott már Idol élőben az elmúlt években.

Egy-kettő balladisztikus hangvételű, hogy a közönség által várt húzósabb számok arányát valamelyest finomítsuk

– mondta nemrég gitárosa, a kisebb szünettel 1981-től vele játszó Steve Stevens.

Billy Idol punkzenekarokban (Chelsea, Generation X) kezdte pályafutását a hetvenes évek második felében. Szólóelőadóként 1982 óta hét stúdiólemezt készített és olyan nagy sikerek fűződnek a nevéhez, mint a Mony Mony, a Dancing With Myself, a Cradle of Love, Rebel Yell vagy a Shock to the System. A nyolcvanas-kilencvenes években klipjeivel az egyik legnagyobb sztárja volt az MTV zenei csatornának.

Új turnéja novemberben kezdődik, egyelőre brit, németországi, hollandiai, belga, svájci és olasz helyszínek tartoznak a koncertsorozathoz. Billy Idol fellépett a 2010-es soproni VOLT Fesztiválon.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top