+ Performansz

Aranyrudakat ástak el a tengerparti homokban és most keresik – videó

aranyrudakat

Aranyláz tört ki az angliai Kent egyik strandján, ahol aranyrudakat rejtettek a homokba egy művészeti fesztivál részeként.

Aranyláz tört ki az angliai Kent egyik strandján, ahol aranyrudakat rejtettek a homokba egy művészeti fesztivál részeként.

Michael Sailstorfer német művész 10 ezer font (négymillió forint) értékben 30 darab 24 karátos aranyrudat ásott el a folkstone-i külső kikötő strandján, amelyet mintegy 150 „aranyásó” lepett el az apály csütörtök délutáni beállta után.

aranyrudakat

Michael Sailstorfer

Az aranyrudakat a megtalálók megtarthatják, és nem tartoznak semmiféle elszámolási kötelezettséggel, így sosem tudjuk meg, hogy meglettek-e a rudak – mondta a BBC-nek Lewis Biggs, a Folkstone-i Triennále kurátora.

A Folkestone Digs nevű performansz a háromévente megrendezett, idén augusztus 30-tól november 2-ig tartó művészeti fesztivál felvezető eseménye.

A szervezők csak azt várják el a szerencsés kincskeresőktől, hogy maguk is „műalkotásokat” készítsenek homokvárak építésével.

Az aranyásók dolgát megnehezítendő számos fémdarabot (csavaralátétet) is a folsktone-i strand homokjába temette, hogy megzavarják az esetleges fémdetektorokat.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top