+ művészet & politika

Tehetsz azért, hogy a politika történelem legyen!

politika

„Arra kérjük Önt, hogy a kihelyezett plakátokat is örökítse meg, különösen, ha azon valamilyen, a választók által tett megjegyzés, firkálás található.”

A Politikatörténeti és Szakszervezeti Levéltár a rendszerváltás óta gyarapítja politikai röpirat-gyűjteményét, és most újra alakíthatunk valamit a történelem dokumentálásán. Íme a felhívásuk:

Az idén az Önök segítségével tovább bővítettük gyűjteményünket az országgyűlési és az európai parlamenti kampány idején. Most, az október 12-i önkormányzati választások előtt szeretnénk ismét megkérni Önt, hogy a pártok által a postaládájába eljuttatott vagy aluljárókban, úton-útfélen osztogatott szórólapot, újságot, füzetet ne dobja a papírgyűjtőbe, hanem gyűjtse össze és juttassa el levéltárunkba a kampányidőszakban vagy a választás után.

Ezen felül szeretnénk megkérni arra is, hogy felhívásunkat barátai, ismerősei, szomszédai és rokonai körében is népszerűsítse.

Célunk az, hogy az ország minden szegletéből érkezzenek hozzánk röplapok. Összegyűjtött röplapjait leadhatja levéltárunkban, könyvtárunkban, rendezvényeinken, szeptember 4-től a Napvilág Könyves Galériában megtekinthető, röpirat-gyűjteményünkből ízelítőt nyújtó Budapest választ 1920-2014 c. kiállításunkon vagy hétköznaponként 7 és 20 között nyitva tartó portaszolgálatunkon is.

Ezúttal nem csupán a nyomtatott röplapokat gyűjtjük, hanem arra kérjük Önt, hogy a kihelyezett plakátokat, óriásplakátokat is örökítse meg számunkra – különösen, ha azon valamilyen, a választók által tett megjegyzés, firkálás található. Ezekről készített fényképeit az info@phistory.hu email címre várjuk. Az okostelefonok korában ez Önnek már csak egy-két kattintás, nekünk és az utókornak viszont jelentős segítség.

Címünk: Politikatörténeti Intézet, 1054 Budapest, Alkotmány u. 2. (A postán feladott röplapokat is erre a címre várjuk.)

Hova kerülnek majd az Ön által gyűjtött anyagok?

Abba a gyűjteménybe, amelyből rendszeresen közlünk válogatást honlapunkon: tekintse meg az elmúlt negyedszázad országgyűlési és önkormányzati választásainak legérdekesebb röplapjait ide kattintva!

Aki a legtöbb különböző röplapot gyűjti számunkra 2014. október 20-ig, alábbi kiadványainkat kapja ajándékba:

Ignácz Károly: Budapest választ. Parlamenti és törvényhatósági választások a fővárosban, 1920–1945

Ignácz Károly – Feitl István (szerk.): Önkormányzati választások Budapesten, 1867–2010. Tanulmányok

Aki részt kíván venni a játékban, a röplapokkal együtt elérhetőségét is juttassa el hozzánk!

Ha szeretne ízelítőt kapni a korábbi évek választási röplapjaiból, tekintse meg Facebook-albumainkat is.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top