+ Színház

Most először kellett állóhelyeket is árusítani a Szegedi Szabadtérin

Soha nem látott közönségsikerek, új színpadtechnika, egyetlen esőnap, rekord bevételek. Tarolt a Szegedi Szabadtéri Játékok.

Rekorddal zárt a Szegedi Szabadtéri Játékok, mind a látogatottságot, mind a jegyár-bevételt tekintve. Az évad csúcsprodukciói a Gérard Depardieu-vel bemutatott Háry János és a világon először non-replica változatban színre vitt Mamma Mia! voltak. 

Szombaton, a Mamma Mia! utolsó előadásával ért véget a 2014-es évad. A Szabadtéri Kft. fennállása óta ez lett a fesztivál rekordéve, mind a látogatottságot, mind pedig a jegyár-bevételt tekintve. Az új menedzsment első saját évében, a megörökölt bázisévhez viszonyítva 60 százalékos nézőszám és 90 százalékos bevétel növekedést ért el.

A 26 estén 71 ezer néző látta a nyári produkciókat. Az esős időjárás ellenére előadás nem maradt el, mindössze egy alkalommal volt szükség esőnapra. A fesztivál történetének legjelentősebb színpadtechnikai beruházása és nézőtér-színpad 180 fokos elfordítása is sikerrel vizsgázott.

A Harangozó Gyula művészeti igazgató által összeállított programtervet, ahogyan az a látogatottsági adatokból is kiderül, szerették a nézők. Az évad csúcsának egyértelműen a non-replica változatban a világon először Szegeden színre vitt Mamma Mia! című musical bizonyult, soha nem látott közönségsikert ért el.

Az eredetileg meghirdetett öt helyett hét előadást kellett tartani, így csak ezt a produkciót 28 ezer ember látta. A nagy érdeklődésre való tekintettel a fesztivál életében először állóhelyeket is árusítottak az előadásokra.

A 2015-ös programot hamarosan meghirdetik, annyi már most biztos, hogy az ABBA-musical jövőre is műsorra kerül. Az új szereposztással visszatérő Mamma Mia! július 17-i, 18-i és 19-i előadásaira már most is lehet jegyeket venni – írták közleményükben a szervezők.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top