+ Zene

72 ezer látogató a Strand Fesztiválon – fotók

strand

Pedig baromi rossz volt az idő, még az se ment ki a strandra – nem hogy a Strand Fesztiválra -, aki egyébként strandra jár. Úgyhogy lehet szorozni a 72 ezret a napsütés együtthatójával, 1,38-cal.

  • strand
  • strand
  • strand
  • strand
  • strand
  • strand

A vártnál több, 72 ezer vendége volt a vasárnap hajnalban véget ért négynapos STRAND – Nagyon Zene Fesztiválnak – közölték a szervezők.

A VOLT Produkció és a Petőfi Rádió közös eseményét Zamárdi szabadstrandján rendezték meg. A fesztivált a heves esőzések sem tudták megzavarni: egyetlen koncert vagy program sem maradt el.

A legfontosabb eredmény az, hogy a Strand második évében egy új és igazán sikeres fesztivál született

– mondta Lobenwein Norbert, a fesztivál egyik főszervezője. Hozzáfűzte, hogy a rendezvény a Balaton Régió egyik legnagyobb vonzerejű turisztikai eseménye is egyben.

strand

MTI Fotó: Mohai Balázs

A zamárdi strandon világsztárok sora mellett számos hazai előadó szórakoztatta a közönséget. A 23 éves John Newman szombat esti koncertjét a szakadó eső ellenére közel húszezren táncolták végig.

A Petőfi Rádió négy napon át a helyszínről közvetítette adását, így a távolmaradók is részesültek a fesztivál élményeiből.

A “Nekem a Balaton…” kezdeményezés nyomán kortárs festőművészek segítségével a fesztiválozók által készített több mint száz művet a Strand honlapján mutatják majd be.

strand

MTI Fotó: Mohai Balázs

A Strand Fesztivált a Nagyon Balaton sorozat keretében szervezték meg. A sorozat programjai októberig zajlanak a Balaton Régióban.

(A cikk egy MTI-hír szerkesztett változata)

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top