+ Ajánló

Hirosima Budapesten – évszázadnyi animációs film

animációs film

A 15. Hirosimai Nemzetközi Animációs Filmfesztivál után Budapesten nézhetünk egy nagy csokorra való japán és magyar animációs filmet augusztus végén.

Százéves a magyar animáció ebből az alkalomból hazánk augusztus 21. és 25. között a 15. Hirosimai Nemzetközi Animációs Filmfesztivál díszvendége. A fesztiválon szereplő, oda meghívott filmekből augusztus 25-31. között az Uránia Nemzeti Filmszínházban válogatásprogramot láthatnak a nézők.

A centenáriumát ünneplő magyar animáció három versenyfilmmel és 252 alkotással (rövid és egész estés animációs filmekkel, televízió-reklámokkal, televízió-műsorokkal és videoklipekkel) képviselteti magát 15. Hirosimai Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon. A három magyar versenyfilm – Bucsi RékaSymphony No.42, Ruska László és Ringeisen Dávid Papírvilág, valamint Gelley Bálint Otthon című alkotása – a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animáció tanszékén készült diplomafilm.

Az Uránia bő válogatást kínál a budapesti közönségnek a hirosimai fesztiválon szereplő filmekből: a nézők az augusztus 25-31. közötti 16 vetítésen több mint száz magyar animációs filmet láthatnak, klasszikus és kortárs alkotásokat, egész estés animációkat és rövidfilmeket egyaránt. A három versenyfilmet a gyermekprogramok kivételével minden műsorblokk előtt levetítik.

A 16 blokk egyikében kortárs japán animációs filmeket mutatnak be, erre a belépés díjtalan.

A programsorozat többi előadására kedvezményesen 600 Ft-ért lehet jegyeket váltani, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság támogatásának köszönhetően.

A részletes program elérhető itt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top