+ Film

Wenders kapja az Arany Medvét

wenders

A Berlin felett az éggel nyit februárban a Berlinálé.

Az 1951 óta évente megrendezésre kerülő Berlini Nemzetközi Filmfesztivál 2015-ben Wim Wenders rendezőnek szánja a fesztivál Életműdíját. Az Arany Medvét minden év februárjában egyetlen alkotói munkásság, valamint a fesztiválon induló filmek legjobbja nyerheti el. Az elmúlt három évben Ken Loach, Claude Lanzmann és Meryl Streep lettek megtisztelve a rangos díjjal.

wenders

Kép a Berlin felett az ég című filmből.

Wim Wendersnek ajánlva az Életműdíjat szeretnénk kifejezni tiszteletünket a kortárs művészet egyik legjelentősebb munkássága előtt. Wenders, mint szerző, rendező és mint fotóművész meghatározza a filmművészet élő emlékezetét. Munkái mai napig inspirációt adnak a filmkészítőknek.” – nyilatkozta Dieter Kosslick, a fesztivál vezetője. A 2015-ös Berlinálét ennek jegyében a rendező Berlin felett az ég című filmjével nyitják meg február 12-én.

wenders

Kép a Pina című filmből.

Wenders rendezéseinek sorában többek közt olyan filmcímek is szerepelnek, mint A millió dolláros hotel és a Párizs, Texas. Legutóbbi munkája a Pina Bausch koreográfusnőnek emléket állító dokumentumfilm (Pina).

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top