+ Film

Szőcs Géza dramatizálja Belmondót a Kincsem-filmben

kincsem

A filmet az Oscar-díjas Roger Christian rendezi, aki olyan szuperprodukciókban működött közre, mint a Csillagok Háborúja és az Alien.

  • kincsem
  • kincsem
  • kincsem
  • Készül a forgatókönyv.
  • kincsem
  • kincsem
  • kincsem
  • Készül a forgatókönyv.
  • A szereposztás önmagában garantálja, hogy beüljünk a moziba.

  • Igazi látványfilm lesz, hihetetlen technikai háttérrel. Minden nap tíz kamera áll majd az operatőr rendelkezésére, aki a legendás Ragályi Elemér lesz.

  • A gyönyörű modell és hazájában befutott színésznő, Julija Snigir játsza Zichy Margitot, az ellenállhatatlan szexuális nagyragadozót.

kincsem

Julija Snigir felöltözve. Szegény Kincsem nagyon erős ellenfelet kapott.

Augusztus 14-én tartották a készülő film második sajtótájékoztatóját, ahol a minden tekintetben nagyszabású produkció összes illusztris alkotója megszólalt Az osztrák-orosz-angol-magyar koprodukcióban készülő film nem vett igénybe magyar állami támogatást, egyrészt óriási, 20-25 millió dolláros költségvetése, másrészt a kötöttségek miatt, ami ezzel járt volna. Losonczi Gábor, a film magyar producere hat évet szánt rá az életéből erre a filmre. Számára maga a Kincsem-történet mintha a film megvalósulásának szimbóluma lenne, a forgatás jelenti az első vágtát. A forgatókönyvet Fonyódi Tibor írta, a dramaturg Szőcs Géza volt, aki az évek során kulturpolitikusként támogatta a film megvalósulását. A forgatókönyv írásakor – saját szavaival élve – egyfajta alkotói-művészi viszonyba került a lóval, személyes, ’baráti érzések’ töltötték el, amelyek átsegítették a nehézségeken. Jevgenyij Geraszimov, az orosz producer szerint, aki maga is szerepel a filmben, és orosz részről komoly támogatást vonultat fel, a forgatókönyv olyan lebilincselő, mint a legizgalmasabb futam. Angol címe ’The Invincible’, a legyőzhetetlen.

A filmet az Oscar-díjas Roger Christian rendezi, aki olyan szuperprodukciókban működött közre, mint a Csillagok Háborúja és az Alien. A rendező elmondta, hogy mint a legtöbb rendező, ő is „univerzális témát” keresett, amely mindenkit megszólít, és ez egy olyan magyar történet, amit érdemes megismertetni a világgal. A remek forgatókönyvön és a jól megírt karaktereken átsüt a szenvedély, ez az, amit filmjében meg akar ragadni, hogy a néző a verseny közepén érezhesse magát. Ami lovat és embert egyaránt hajt az angol ’spirit’ szóval fejezhető ki a legjobban, ebben az esetben bármely fordítás olyan leszűkítést jelent, amely elvesz ennek a sokrétű kifejezésnek az erejéből. Lélek, szellem, bátorság, lelkierő, energia – önmagában egyik sem fejezi ki, de mind benne van. Nem azért lovagolok ennyit ezen a szón, mert szegény tolmács kínjában spiritusznak fordította, hanem azért, mert ha egy szóval kellene leírnom a készülő filmet, biztos ez lenne az.

kincsem

A sajtóanyagban szereplő drámai thriller helyett a műfaj a modern kornak szóló ’epic drama’, amit megint hiba lenne lefordítani. Dráma, heroikus küzdelem két ember és két ló között, ami persze megint csak a jó és a rossz harca álruhában. Két erős női karakter is kiélezi ezt a dualizmust, persze a kihagyhatatlan szerelmi szál… Kalandfilmnek, kosztümös, történelmi filmnek is beillik, rajta a monarchia patinája és az arisztokrácia diszkrét bája, mindez nem realisztikus, természetfeletti elemekkel tarkítva, ami így együtt a futurisztikus technikai apparátussal megtámogatva valóban páratlan produkciónak ígérkezik

Igazi látványfilm lesz, hihetetlen technikai háttérrel. Minden nap tíz kamera áll majd az operatőr rendelkezésére, aki a legendás Ragályi Elemér lesz. A GoPro kamerákat mindenhová felszerelik, ahová eddig kamerát szereltek és oda is, ahova nem, a lovak patájára és a zsokékra is és drónok fognak a levegőből forgatni. A látvány mellett olyan zenét szeretnének komponálni a filmhez, amely azonnal felidézi, mint a Doktor Zsivágó esetében a balalajka. A zeneszerző az osztrák Hannes Schalle lesz. A film hangulatában is a Zsivágót és a Tűzszekereket idézné, ami azért nem kis vállalkozás.

kincsem

Készül a forgatókönyv.

A szereposztás önmagában garantálja, hogy beüljünk a moziba. Kincsem tulajdonosa, Blaskovich Ernő, az elnyomott ember egy nő segítségével felülemelkedik önnön gyengeségein és hinni kezd a hihetetlenben, így a lovával együtt győzelmet arat. Erre a szerepre Martin Freemant kérik majd fel. Ellenfele, az állatias és gátlástalan Trux szerepében Mads Mikkelsent láthatjuk majd, akire a Hannibál óta úgyis kicsit ráégett a szadista pszichopata szerep. Hesp, Kincsem trénere a „jó ember” a filmben, Ed Harris nyilván szerethető lesz. Jevgenyij Geraszimov, az orosz producer maga játsza azt az extravagáns szentpétervári arisztokratát, aki Kincsem ellenfelét, Prince Giles-t tudhatja a magáénak. Geraszimov urat látva őt sem esik nehezemre elképzelni ebben a szerepben. A film különleges szereplője Jean-Paul Belmondo, a francia mozi nagy vagánya. Magyar részről a tervek szerint Kamarás Iván tűnik majd fel a filmben mint Festetics Tasziló, akinek az életét a pénz és a humor határozza meg, de ő Blaskovics igaz barátja. A női szereplők között a magyar Weisz Fanni a meglepetés, aki a filmben Hesp siket lányát alakítja. Az erkölcstelen lókereskedő szerepében feltűnő Guido Föhrweißert, aki a Becstelen Brigantykban SS tisztet játszott és Susan Anbehet, a német-iráni színésznőt a német filmkedvelők jobban ismerik, (Anbehre egyébként a Francia csókból emlékezhetünk), ő lesz Hesp felesége. A gyönyörű modell és hazájában befutott színésznő, Julija Snigir játsza Zichy Margitot, az ellenállhatatlan szexuális nagyragadozót. A film érdekessége, hogy az osztrák kooprodukciós partner képviselője, Caroline Zichy, a grófnő leszármazottja. Blaskovics szerelmének szerepére Szvetlana Levicsevát szemelték ki, így két orosz szépség vetélkedik majd a filmben. A színészek még nem írták alá a szerződést.

A forgatás ősszel kezdődik majd, és 2015 késő tavaszán fejeződik be. Kincsem 54 veretlen futamából hármat láthatunk a filmben.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top