+ Fotó

Fotók a Sziget elmúlt 20 évéről

A Sziget időutazás volt számomra. Nagy forgatagában az ezredforduló emberarcát kerestem. Tudom, a Szigetnek nincs egységes arcképe, csak egyéni olvasatai vannak. – írja Benkő Imre fotográfus

Mint ahogy azt már az elmúlt években is megszokhattátok, a Mai Manó Ház idén is kint van a Sziget Fesztiválon. A Múzeumi Negyedben található sátrukban az első magyar World Press Photo díjas (1975) fotográfus, Benkő Imre a Sziget elmúlt húsz évében készített fotóiból válogattak. A sátorban a kiállítás mellett játékos feladatokkal és meglepetésekkel is várnak Benneteket!

A Szigeten készült sorozatáról így vall könyvében:

Az életforma-változás, a fiatal generációk sokszínűsége, egy sajátos korhangulat vizuális megidézése érdekelt. A korjelenségek idővel elmúlnak, átalakulnak. A fényképek emlékeztetnek. A Sziget időutazás volt számomra. Nagy forgatagában az ezredforduló emberarcát kerestem. Tudom, a Szigetnek nincs egységes arcképe, csak egyéni olvasatai vannak. Az én Szigetem a dokumentarista fotográfia csendes, titokzatos világa.

De csak a kiállítás miatt nem kell kimenni a Szigetre, mert a Mai Manó Ház félemeleti Könyvesbolt Galériájában jövő héttől ingyenesen megtekinthető Benkő Imre ARCOK. 20 ÉV SZIGETFOTÓ című kiállítása. Tehát két helyszínen, kétszer 26 fekete-fehér fotográfiát láthattok a Sziget elmúlt húsz évéről.

Tovább a többi képre.

Fotó: © Benkő Imre: Hajógyári-sziget. Budapest, 1999.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top