+ Ajánló

Újrahasznosított bábszínház 105 éves korig

Augusztus 21-én mutatják be a HUPS! Crew új, Idegen elemek című előadását.

Augusztus 21-én premiert tart a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzett bábszínészeiből alakult HUPS! Crew a Zsámbéki Színházi Bázison. Az Idegen elemek című előadás a fiatalok alkotta csapat második produkciója.

A baráti társaságból alakult HUPS! tagjai a Budapest Bábszínházban és a Kolibri Gyermek-  és Ifjúsági Színházban dolgoznak főállásban, de mindannyian fontosnak tartják, hogy szenvedélyükre, a közös zenélésre és a szabad játékra is időt szánjanak.

hups1

A közös munkát azzal kezdték 2013-ban, hogy megalkották a bábkoncert műfaját és etűdökre épülő, Jam című darabjukkal vendégeskedtek Európa-szerte. Az Idegen elemek című előadás, ami a Trafó és a Zsámbéki Színházi Bázis együttműködésében valósulhat meg, szintén egy jelenetfüzér, amelyben hétköznapi tárgyak, eszközök lesznek bábokká, élőlényekké.

“Az egyetem befejezése után úgy döntöttünk, hogy a kőszínházi feladataink mellett saját projekteket valósítunk meg, és ha tehetjük, külföldi bábfesztiválokon is részt veszünk. Volt alkalmunk fellépni Ausztriában, Németországban, Belgiumban, Franciaországban, Szlovéniában a Jam című produkciónkkal, amelyet öttől száz éves korig ajánlunk. Bár szöveg nélkül játszunk, mindenhol megértésre találtunk, és ez megerősített minket abban, hogy a bábozás egy olyan élő műfaj, ami nem csak gyerekeknek, hanem minden korosztálynak élményt nyújthat. A következő produkciónkkal is ezt szeretnénk bebizonyítani” – nyilatkozta Fehér Dániel, a HUPS! színésze.

Az Idegen elemek emberi esendőségeinkről, kommunikációs nehézségeinkről kíván beszélni. Arra keresi a választ, lehetséges-e valódi kommunikáció két ember között, érdekel-e minket egyáltalán, hogy mit mond a másik, és ha eléggé akarnánk, meg tudnánk-e még érteni egymást. A csapat Kovács Márton zeneszerző közreműködésével teremti meg a darab egyedi hangvilágát.

Az etűdsorozatot tangóharmonika, hegedű, gitár és fúvós, illetve ütős hangszerek kísérik, mindet a játszók szólaltatják meg. Az Idegen elemek augusztus 21-i munkabemutatója után augusztus 22-én és 23-án a Zsámbéki Színházi Bázison, illetve szeptember 23-án és 24-én a Trafóban lesz látható.

 

IDEGEN ELEMEK – 12 éves kortól

Bábkoncert / Recycling színház

Alkotók: Czupi Dániel, Fehér Dániel, Hoffer Károly, Spiegl Anna, Szolár Tibor

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top