+ Ajánló

Tom Jones is fellép a Győri Bornapokon

A világhírű énekes érkezése miatt több tízezres tömegre számítanak a kisalföldi megyeszékhelyen.

Hatvan pincészet kínálatából válogathat a közönség a jövő hétvégén hetedik alkalommal megrendezendő Győri Bornapok – bor-, borlovag és gasztronómiai fesztiválon, amelynek sztárfellépője szombaton este Tom Jones lesz – hangzott el az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón.

Fekete Dávid alpolgármester hangsúlyozta: az eseménysorozat, amely az idén a korábbiaknál nagyobb hangsúlyt fektet a gasztronómiára, a város talán legnépszerűbb rendezvénye. Becslése szerint a bornapok több tízezer helyi lakost és turistát vonz a kisalföldi megyeszékhely központjába.

Az alpolgármester azt emelte ki: olyan programsort állítottak össze, amelyben mindenki megtalálja az őt érdeklő elfoglaltságot.

A szervezők a sajtótájékoztatón arról beszéltek: a folk és a cigányzene mellett azért kapott különös hangsúlyt a program összeállítása során a jazz, mert ez a műfaj illik leginkább háttérzeneként a borozgatáshoz. Így a cimbalomcentrikus Cimbalikum mellett csütörtökön a Marching Jazz Band és a Molnár Trió, pénteken a gasztrofolkot játszó Borra-való és a jazz-latinos műsorral érkező Emilio Band és a Swing Á la Django, szombaton a szintén latinos Canarro, vasárnap délelőtt a gyerekeknek játszó Kiskalász Együttes, délután pedig Boggie fellépése kapott helyet a műsorban.

Elhangzott az is: a csütörtöki megnyitó előtt és szombaton a borlovagrendek rendeznek felvonulást Győr történelmi belvárosában, pénteken választják meg Győr és a fesztivál borát. Ugyanezen az estén, tíz órától rendezik meg az Esterházy-palotában a Borászok éjszakáját, amelyen 120 szerencsés találkozhat történelmi környezetben és fesztelen keretek között neves borászokkal, és beszélgethet velük.

A sajtótájékoztatón jelezték: a fesztiválon nyilvánosan új tagokat is avató borlovagok mellett pálinka-lovagrendek is képviseltetik magukat.

A Tom Jones-koncert kapcsán Domanyik Eszter, a városháza sajtófőnöke jelezte: több tízezres tömegre számítva több száz méter hosszan lezárják a helyszínt, az 1-es főút belvárosi szakaszát, a “nyárzáró koncertet” pedig tűzijáték követi.

 

(A cikk egy MTI-hír szerkesztett változata)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top