+ Média

Kozma atya szerint csoda történt

kozma

Kozma atya szerint nem csak a politikai akaratnak köszönhető a páneurópai piknik sikere, a történések alakulásába az Isten is belenyúlt.

Kozma Imre atya szerint a páneurópai pikniken csoda történt: az élet csodája, mert egymásra találtunk. A politikusok bevallották, hogy ők ugyan próbálnak szervezni és alkukat kötni, de azért „néha az Isten nagyon belenyúl.

Egész napos műsorfolyammal jelentkezik a közmédia augusztus 19-én, a páneurópai piknik 25. évfordulóján.

Az 1989. augusztus 19-én Sopronkőhida és az ausztriai Szentmargitbánya között megrendezett páneurópai pikniken több mint 600 NDK-állampolgár használta fel a vasfüggöny megnyitásának rövid pillanatát arra, hogy Nyugatra szökjön.

Kozma Imre atya a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában arra emlékeztetett, hogy a politikusok szerint ez az esemény maga a csoda volt. Vagyis bevallották, hogy ők ugyan próbálnak szervezni és alkukat kötni, de azért „néha az Isten nagyon belenyúl”.

Ezek a menekültek olyan emberekkel futottak össze, akik nyitottak voltak, akik őket megszólították, és megtapasztalhatták azt, hogy egymástól nem kell félni. Olyan emberekkel találkoztak, akiknek sikerült legyőzni önmaguk határait. A mindennapi találkozásokban ezt a felszabadító erőt lehetett megtapasztalni

– számolt be Kozma Imre.

Siklósi Beatrix, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) főszerkesztője elmondta: mindenképp szeretnék megszólítani azokat, akik ebben a helyzetben helytálltak. Hozzátette: Zugligetben lesz egy kétnapos rendezvény, illetve Sopronban egy tudományos konferencia.

Kozma Imre szerint 1989-ben a páneurópai pikniken bátor politikusok és bátor magyar emberek voltak jelen. Megemlítette: volt olyan magyar család, mely 78 menekültet fogadott be. A keletnémetek pedig róluk egy listát állítottak össze, és azt hangoztatták, hogy ezeket az embereket meg kell büntetni. Közben a világ arról beszél, hogy itt csoda történt. Az élet csodája, mert egymásra találtunk – hangsúlyozta az atya.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top