+ Film

Elhunyt Lauren Bacall

89 éves korában, agyvérzésben halt meg Lauren Bacall színésznő, Humphrey Bogart volt felesége.

Kedden elhunyt Lauren Bacall színésznő, Humphrey Bogart volt felesége. A hírt a Bogart-család örökségét gondozó ügynökség jelentette be. A 89 éves hollywoodi sztár agyvérzésben halt meg.

Bacall 19 évesen forgatta le első filmjét, a Howard Hawks rendezte Szegények és gazdagokat, Bogarttal a másik főszerepben. Ekkor alapozta meg azt a figurát, a füstös hangon búgó, mindenkitől önálló végzet asszonyát, ami a korai karrierjére jellemző volt. Bogarttal játszott együtt megint a Hosszú álom című Raymond Chandler-adaptációban, a Sötét átjáróban és a Key Largóban is. 1945-ben házasodtak össze, Bacall akkor még mindig csak 19 volt, Bogart pedig 44.

Bogart halála után Frank Sinatrával készült házasságra, de amikor egy Hollywood-i pletykalap lehozta a hírt, hogy megkérték a kezét, az énekes azonnal lefújta az egészet. Bacall szerint Sinatra jót tett vele, mert így megmentette attól a katasztrófától, ami az ő házaséletük lett volna. 1961-ben hozzáment Jason Robars színészhez, 1969-ben azonban elváltak.

Szerepelt többek között John Wayne utolsó filmjében, az 1974-es Mesterlövészben, az 1990-es Stephen King-adaptációban, a Tortúrában és a Robert Altman-féle 1994-es Divatdiktátorokban. Élete egyetlen Oscar-jelölését 1996-ban szerezte meg a Tükröm, tükröm… című filmért, amiben a főszereplő és rendező Barbra Streisand édesanyját alakította. 2010-ben életműdíjat kapott az akadémiától a film aranykorában játszott fontos szerepéért.

Bacall időskorára sem állt le a munkával, két Lars von Trier filmben is játszott (Dogville, Manderlay), Nicole Kidman mellett szerepelt a Születésben, 2006-ban saját magát alakította a Maffiózók egyik epizódjában, idén pedig a Family Guyban is feltűnt egy szinkronszerepben.

 

Forrás: Index.hu

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top