+ Fotó

Ugyanabban a bugyiban ünnepelt negyven szülinapot – fotók

bugyiban

Lucy változó helyszíneken lövi el magáról a sajátos fotókat, hol duzzogó fejjel, hol szomorúan, de leginkább vidáman pózolva. Képein egyedül a bugyi örök.

A 70 éves Lucy Hilmer egy bugyogó segítségével érte el azt, hogy neve örökre beíródjon a fotótörténelembe. A művésznő 1974-től kezdve, minden születésnapján lefotózta magát, miközben semmi mást nem viselt, mint egy alsónadrágot, egy pár cipőt és zoknit. A kultikus bugyi már 40 éve indult el hódító útjára, pedig az eredeti képet a szerző pusztán egy önmagának szánt, felejthetetlen szülinapi emléknek akarta.

569e0333dc0ab16be6ed4d0d5df879fc-large-810x835

Amikor a Birthday Suits nevű sorozat első bugyis selfie-jét készítette, a fotósnak tanuló Hilmer még nem sejtette, hogy a szériának ekkora sikere lesz. Az ellenkultúrát éltető művész, dacolva az nőkre rátuszkolt szerepekkel, egyfajta önigazolásként lőtte el azt a bizonyos első fotót.

A kamerámmal és az állványommal felszerelkezve megtaláltam a módot arra, hogy úgy határozzam meg saját magam, hogy a lehető legsebezhetőbbnek tűnjek.

Azóta minden év április 22-én felveszi a híres bugyit és kattint. A képeken ügyel arra, hogy az adott kép sugallja az aktuális lelkiállapotát,személyiségét, vagyis azt, hogy jelenleg hol tart a világban. Lucy változó helyszíneken lövi el magáról a sajátos fotókat, hol duzzogó fejjel, hol szomorúan, de leginkább vidáman pózolva. Képein egyedül a bugyi örök.

b67efa7776249aaf5713acabadd9cbb7-large-810x857

Kezdetben nem volt egyértelmű, hogy mi sül ki a szülinapos öltözékből, a végleges változat akkor kristályosodott ki, mikor az elkészült fotókat végignézve, a fotós szeme megakadt a félmeztelen felvételeken. Hilmer ezzel a verzióval volt a legelégedettebb, sokkal kifejezőbbnek és életszerűbbnek látta, mint a modellek teljesen meztelen képeit. Azóta minden egyes születésnapján csinál egy alsógatyás képet, sajátos időutazásra invitálva a nézőt akik, reményei szerint egészen haláláig részesülhetnek a bugyis fotókból. Bár kezdetben kimondottan a maga örömére csinálta a képeket, 60 évesen úgy döntött, hogyazokat ideje megmutatni a nagyközönségnek is. A 40 évnyi bugyis képgyűjtemény, most könyv formájában is megjelenik, stílusosan Birthday Suit néven.

956f3bb3c4cac0fd0a871fd37b03eca6-large-1-810x832

a56c38c99009865d5b8cb89ef0f3a32a-large-1-810x835

Ha éppen nem bugyikban selfie-zik, Lucy a férjével, Bob Elstrommal készíti home-made videóit, melyeket felhasználva egy személyes filmet, a Stopping Time-ot akarják összehozni. A történet magáról Hilmerről szól, aki mániákusan törekszik arra, hogy képeivel megállítsa az időt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top