+ Ajánló

Robin Williams-filmet vetítenek a Corvintetőn

robin_williams

Mélyen megrázott minket is Robin Williams tragikus halála, így csütörtöki vetítésünket az ő emlékére tartjuk – írják a szervezők.

Robin Williams halála miatt műsorváltozás lesz a Rooftop Cinemában. A Corvintetőn rendezett mozisorozat következő estéjén, augusztus 14-én csütörtökön az Ébredések című filmet vetítik.

„Mélyen megrázott minket is Robin Williams tragikus halála, így csütörtöki vetítésünket az ő emlékére tartjuk. Számtalan filmen láthatjuk sokoldalú, érzékeny színészi munkáit: mi egy filmdrámával adózunk a színész emlékének” – írják a szervezők.

Az Oliver Sacks regényéből készült, Penny Marshall rendezte Ébredések, amelyet 1990-ben mutattak be, egy, a hivatását mindennél fontosabbnak tekintő Dr. Malcolm Sayer (Robin Williams) története. Az orvos a Bailbridge-i kórház ideggyógyászatára kerül, ahol magatehetetlen, sőt látszólag öntudatlan, tetszhalott betegeket kezelnek – Sayer azonban biztos benne, hogy ezek az emberek belül mégiscsak élnek. Áldozatos munkával felfedez egy új gyógyszert, amelynek köszönhetően megnyílik az esély, hogy ezek a páciensek visszatérhessenek az életbe.

A most elhunyt színész mellett nagyot alakít a filmben Robert de Niro is, az egyik ilyen beteg szerepében. Tulajdonképpen az ő „ébredésének” történetét meséli el a 121 perces alkotás, amelyet eredeti hanggal, magyar felirattal vetítenek a Corvintetőn csütörtök este. Bár már 18 órakor megtörténik a kapunyitás, a mozi csak 21 óra után kezd el peregni, ahogy a szervezők fogalmaznak, „amikor nagyon sötét lesz.” A vetítés előtt egyperces néma főhajtással tisztelegnek majd a nézők az Oscar-díjas Robin Williams emlékének.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top