+ Film

Egy kicsit tartok Paddington maci legújabb kalandjától

paddington

Nemrég megérkezett a film előzetese, ami felvetett bennem néhány kérdést. Hajtás után mutatjuk.

2014 karácsonyára ígérik az egész estés Paddington macis filmet, amiről már évek óta lehetett hallani. Nemrég megérkezett a film előzetese, ami ugyanakkor felvetett bennem néhány kérdést.

A lekvárimádó Paddington macit nehéz nem azonnal megszeretni: állandó viselete a kék kabát és a kissé idejétmúlt piros kalap. Időnként persze kicsit esetlen és szerencsétlen, de emellett rendkívül udvarias is, ami miatt könnyen meg lehet neki bocsátani a bénázásokat. Nevét egyébként a paddingtoni vasútállomásról kapta, ugyanis itt talált rá az őt befogadó Brown család.

Paddington macit Michael Bond angol meseíró találta ki, első kalandja 1958-ban jelent meg. A most 88 éves író történeteit eredetileg Peggy Fortnum illusztrálta. Nálunk talán a millennium környékén készült francia-kanadai rajzfilmsorozat a legismertebb Paddington-adaptáció, azonban készült belőle korábban egy Hanna-Barbera rajzfilm is és egy különleges BBC-sorozat is, ahol a kézzel rajzolt háttér kétdimenziós volt, míg Paddington igazi bábként jelent meg a képernyőn.

Az új film élőszereplős lesz, Paddington maci kivételével, akit számítógéppel animálnak majd. A Paddington főszereplői Nicole Kidman és Peter Capaldi lesznek, Paddington maci eredeti hangja pedig Ben Whishaw lesz. Eredetileg Colin Firth lett volna Paddington hangja, de nemrég a rendező és a színész közleményben adták mindenki tudtára, hogy Firth közös megegyezéssel kiszáll a produkcióból.

Az előzetesben Nicole Kidmanék nem tűnnek fel, Paddington maci viszont igen. Valamivel több mint két perc elég ahhoz, hogy a maci több gusztustalan dolgot is műveljen: megkóstolja a fülzsírját, majd ezek után a WC-be dugja a fejét. A bénázás persze része a macinak, de azért nem egészen ezen a módon. Nagyon remélem, hogy azért lesznek ennél érettebb poénok is a filmben – decemberben meglátjuk, én szorítok.

https://www.youtube.com/watch?v=BwfVWB3FbxE

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top