+ Zene

Magyar zenekar a 4. a WMCE listáján

wmce

A havonta frissülő WMCE-rangsorban eddig csak néhány magyar előadónak sikerült szerepelni, köztük Lajkó Félixnek vagy Sebestyén Mártának.

Negyedik a Söndörgő Együttes új albuma a World Music Charst Europe listáján, mely a szakma egyik legfontosabb rangsorának számít. A zenekar július végén megjelent, Tamburocket – Hungarian fireworks című új albuma a megjelenés után négy nappal a negyedik, a tizenegy ország szakmai zsűrije által összeállított, havonta frissülő ranglistáján.

A Söndörgő ötödik albuma, amely az angliai székhelyű Riverboat Recordsnál jelent meg, egyből a negyedik helyre iratkozott fel a WMCE listájára – közölte a zenekar híreinek kommunikációjával megbízott ügynökség kedden, az MTI-vel.
A rangsorban eddig csak néhány magyar előadónak – köztük Lajkó Félixnek vagy Sebestyén Mártának – sikerült szerepelni.

A délszláv népzenét játszó együttes ma az egyik legkeresettebb zenekar a világzenei színtéren. Európa olyan rangos fesztiváljain és koncerttermeiben játszanak manapság, mint a brit WOMAD (World Of Music, Arts and Dance) Festival, a bécsi Wiener Konzerthaus, a Sziget Fesztivál vagy éppen a szakma legfontosabb zenei vására, a Womex.

Szeptemberben a banda nyolc koncertből álló amerikai turnéra indul, amelynek során fellépnek többek között New Yorkban, Chichagóban és Albuquerque-ben is.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top